Lluita
Per Redacció
Publicat el 10 de gener 2022

La lluita lliure va més enllà de Hulk Hogan i Rey Mysterio. El 2019, el lluitador espanyol Carlos Ruiz, amb el nom artístic d'A-Kid, es va convertir en el primer espanyol a firmar per WWE, l'empresa de lluita lliure més gran del món. Un any més tard va guanyar l'Heritage Cup a la divisió britànica de la companyia, NXT UK.

Aquesta copa va molt més enllà de ser un torneig modern. El nom ho diu tot: A-Kid i el seu triomf encapsulen una herència de més d'un segle de lluita lliure a Espanya, oblidada amb el pas dels anys. La història d'A-Kid també és la història d'Antonio Posa, un lluitador aragonès que, igual que dècades després faria Kid, va haver d'abandonar el seu país natal per poder-se guanyar la vida com a lluitador professional i realitzar el seu somni de convertir-se en campió mundial. 

Darrere d'A-Kid i Antonio Posa, però, hi ha moltíssimes més persones encara anònimes. Igual que el wrestling mateix, la història d'aquesta disciplina a Espanya és un bagul ple d'experiències, memòries i superació. Toca obrir la porta al passat per entendre el present i el futur de la lluita lliure a Espanya.

Podeu llegir aquest reportatge multimèdia a fons de Sergi Peralta i Marc García en aquest enllaç.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —