Alec Baldwin
Per EFE
Publicat el 22 d’octubre 2021

L'actor Alec Baldwin ha matat accidentalment la directora de fotografia de la pel·lícula que estava rodant, quan ha disparat una pistola d'attrezzo que suposadament tenia bales de fogueig, però en realitat estava carregada amb munició real i l'actor ho desconeixia.

A més a més de la directora de fotografia morta, Halyna Hutchins, de 42 anys, els trets també han ferit el director del film, Joel Souza, de 48, que ha estat traslladat a la unitat de vigilància intensiva del centre mèdic Christus St. Vincent, als voltants de Santa Fe, a l'estat de Nou Mèxic.


Unes fotografies publicades pel diari local Santa Fe New Mexican mostren a Baldwin angoixat a la porta de l'oficina del xèrif de Santa Fe, on segons aquest mitjà ha estat interrogat sobre el succés.

L'incident ha succeït vora les dues de la tarda (hora local) al Ranxo de Bonança Creek, on es filmaven diverses escenes del western Rust, en el qual Baldwin exerceix de productor i de protagonista. L'oficina del xèrif ha obert una investigació per aclarir què ha passat i quin tipus de projectil tenia l'arma.

"Els detectius estan investigant com i quin tipus de projectil es va disparar. L'incident continua sent una recerca activa", ha explicat el departament en un comunicat. De moment, les autoritats descarten presentar càrrecs criminals.

La companyia encarregada de la producció del film ha emès un escrit on s'explicava que l'equip complet es troba "devastat" pel que ha passat i es compromet a oferir ajuda psicològica a totes les persones relacionades amb el rodatge, que s'ha suspès de manera indefinida. "Enviem les nostres més profundes condolences a la família d'Halyna i els seus éssers estimats", afegia a la nota.

Prèviament, el Sindicat de Directors de Fotografia (International Cinematographers Guild) ja s'havia avançat a l'hora d'identificar la víctima mortal en un comunicat. "Rebem la devastadora notícia que un dels nostres membres, Halyna Hutchins, directora de fotografia d'una producció anomenada Rust en Nou Mèxic, ha mort a causa de les lesions sofertes en el set", transmetia John Lindley, president del sindicat.

"Els detalls no són clars en aquest moment, però estem treballant per obtenir més informació i donem suport a una recerca completa sobre aquest tràgic esdeveniment. Aquesta és una pèrdua terrible", afegia Lindley.

Hutchins es va graduar a l'American Film Institute el 2015 i va treballar en pel·lícules com Archenemy. Durant les jornades de rodatge de Rust va compartir diverses fotografies a Instagram. La filmació de Rust comptava amb 22 actors, 75 tècnics i més de 230 figurants, malgrat que es desconeix quants d'ells eren presents en el moment dels fets.

El recent accident recorda a la mort de Brandon Lee, fill de Bruce Lee, durant l'enregistrament de la pel·lícula El Cuervo, el 1993. L'actor va morir durant els darrers dies de producció del film, quan es rodava una escena on el protagonista rebia un tret.

Més informació: Cinematographer Halyna Hutchins killed by a prop gun, just as her career was taking off

Los Angeles Times: Alec Baldwin discharged prop gun that killed woman on movie set, sheriff says

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —