Alec Baldwin
Per EFE
Publicat el 03 de desembre 2021

Alec Baldwin ha assegurat que ell "no va prémer el gallet" de la pistola amb la qual va matar de manera suposadament accidental a la directora de fotografia Halyna Hutchins durant el rodatge del film Rust l'octubre passat. "Mai no apuntaria amb cap arma ningú ni premeria el gallet, mai", ha explicat l'actor durant una entrevista emesa per la cadena ABC, la primera que concedeix després del tràgic incident.

L'actor, que també exercia de productor en el film, es posa a plorar en parlar de la mort d'Hutchins: "No em sembla real", va assegurar. Era algú "volguda i admirada per tots els que treballaven amb ella", recorda.

Confusió

Segons Baldwin, la confusió en l'estudi era evident, ja que ningú "podia entendre" què va passar en els segons immediats al tret, fins al punt que ell va arribar a pensar que la seva companya havia sofert un infart. "La mera idea que algú hagués posat una bala de veritat ni tan sols era possible", ha explicat. L'actor ha insistit que ell "no va prémer el gallet" però que, seguint les instruccions de la mateixa directora de fotografia, va posar l'arma en posició de tret durant un assaig de posicions de càmera.

"Ella està al costat de la càmera. La càmera és aquí. Ella m'està donant instruccions sobre com vol l'angle d'imatge de l'escena i jo trec l'arma", detalla. "No estic apuntant a la lent de la càmera. Sostinc l'arma on ella em diu que la sostingui. Que va resultar ser sota la seva axil·la. (...) Continuem i llavors començo a apuntar l'arma. No dispararé. Ella diu: 'només representa-ho, pots veure-ho?'. I després deixo anar el martell de la pistola i la pistola es dispara".

Després del tret, Baldwin es va quedar dempeus durant un minut al costat d'ella, que encara estava conscient i en 'estat de xoc' fins que finalment es va esvair. "Tothom estava horroritzat", ha assegurat a l'entrevista.

Alec Baldwin ha assegurat aquest dijous que no va ser conscient que havia disparat a la directora de fotografia Halyna Hutchins fins que van passar diversos minuts després de l'accident. "Vaig pensar: 'S'ha desmaiat?' La noció que hi havia una bala real en aquesta pistola no se'm va ocórrer fins que van passar probablement 45 minuts o una hora".

Baldwin segueix sense conèixer la procedència d'aquesta bala. "Algú va posar munició real en aquesta pistola, una bala que ni tan sols havia d'estar en l'edifici. No puc dir qui va ser, però no vaig ser jo", s'ha defensat l'actor.

Aquesta és la primera entrevista que Baldwin ofereix després de l'accident del passat 21 d'octubre. Fins ara només havia parlat públicament a través de Twitter per a comunicar que estava "devastat" i col·laborant amb la recerca policial.

Avenços en la investigació

Les declaracions de Baldwin arriben un dia després que els investigadors de l'estat de nou Mèxic (els EUA) ordenessin el registre de l'empresa que va subministrar la munició i les armes per al rodatge del film.

Segons la premsa local, la Policia tracta d'esbrinar l'origen exacte de la munició que va lliurar l'empresa PDQ Arm & Prop LLC, una companyia amb seu a Albuquerque i l'amo de la qual, Seth Kenny, va dir a les autoritats que recordava haver vist un carregament que "li va cridar l'atenció" perquè estava etiquetat de manera inusual.

El propietari del negoci havia treballat anteriorment amb el pare de Hannah Gutiérrez Reed, la jove de 24 anys contractada com a encarregada de les armes en la producció de Baldwin i el progenitor de la qual ha reconegut que en altres rodatges va usar munició real per a pràctiques de tir.

Un espai de treball poc segur

Fa dues setmanes, la supervisora del guió de la pel·lícula, Mamie Mitchell, i el cap d'il·luminació, Serge Svetnoy, van presentar demandes contra Baldwin i altres membres de la producció per posar en risc la seguretat dels treballadors.

Les declaracions de membres de l'equip que treballaven en el rodatge de Rust descriuen un ambient de treball precari en el qual les protestes s'amuntegaven i pel qual van dimitir mitja dotzena d'empleats el mateix dia de l'accident.

Per part seva, l'agutzil de la localitat Santa Fe, Adan Mendoza, va dir el mes passat que havia trobat uns 500 cartutxos de munició en l'estudi, entre els quals hi havia una mescla de "cartutxos de salva, bales falses i bales veritables".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —