L’opositor rus Aleksei Navalni ha estat traslladat a un hospital de Berlín
Per EFE
Publicat el 22 d’agost 2020

L'opositor rus i activista Aleksei Navalni ha arribat aquest dissabte a l'aeroport de Tegel, Berlín, per ser traslladat i tractat a l'hospital universitari de La Charité. Segons un portaveu, el seu estat durant el vol ha estat "estable" i ha estat atès pel personal mèdic de a bord. El trasllat a l'hospital ha estat realitzat per una ambulància de l'exèrcit alemany. 

La Charité ha comunicat que "s'estan fent exàmens exhaustius per tenir diagnòstic. Després de l'examinació i prèvia consulta amb la família, els doctors donaran informació sobre el diagnòstic i el tractament a seguir". Navalni està en coma, presumptament a causa d'una intoxicació, tot i que els metges russos que el van tractar a l'inici parlaven de problemes de metabolisme.

El rescat

El trasllat de Navalni a Alemanya va ser iniciativa de l'organització Cinema for Peace, dirigida pel productor Jaka Bizilj. Fa dos anys, la mateixa organització va realitzar una acció similar al traslladar a Berlín a Pjotr Wersilow, membre del grup punk rock feminista rus Pussy Riot, també amb símptomes d'enverinament. "Ha sigut el mateix camí que jo vaig recórrer inconscient fa dos anys", ha comentat Wersilow a través del seu compte de Twitter.

Amb això, tot i que el trasllat de Navalni a Berlín va ser una iniciativa privada de Cinema for Peace, la cancellera Angela Merkel va comunicar que Alemanya estava disposada a acollir a l'activista i a oferir-li assistència mèdica. El portaveu del govern alemany, Stefen Seibert, afirmava que "la prioritat és salvar la vida del senyor Navalni" i només l'agrupació d'ultradreta "Alternativa per Alemanya" no s'han mostrat satisfets per l'arribada de Navalni a Berlín.

Des de Rússia

Inicialment els metges russos van negar l'autorització perquè Navalni fos traslladat a Alemanya. Consideraven que no estava en condicions de fer-ho però posteriorment van cedir, després que l'activista fos examinat pels metges alemanys.

La dona de Navalni inclús va enviar una carta al president rus Vladimir Putin demanant que li permetés sortir del país.

Actuació del Tribunal d'Estrasburg

El Tribunal Europeu dels Drets Humans ha anunciat que ha sol·licitat al govern rus l’informe mèdic del líder opositor Aleksei Navalni. La Cort europea també ha demanat informació sobre el tractament que va rebre a l’hospital rus d’Omsk i sobre el seu estat actual.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —