La cancellera alemanya, Angela Merkel
Per EFE
Publicat el 13 de desembre 2020

El Govern alemany i els estats federats han acordat avui decretar un "confinament dur" a partir de dimecres per intentar frenar la propagació de la pandèmia de coronavirus. La cancellera alemanya, Angela Merkel, i els caps dels 16 estats federats han consensuat en una teleconferència donar aquest pas, que suposa un enduriment pel que fa a les restriccions a la vida pública i l'activitat comercial vigents des de novembre.

Tan sols els comerços essencials podran obrir a partir de l'16 de desembre. Els col·legis també tancaran les portes com tard aquest dimecres i s'allargaran les seves vacances nadalenques tres setmanes i mitja, fins al 10 de gener (enfront del 4 de gener inicialment previst). Les reunions, també per Nadal, es limitaran a cinc persones de dos domicilis (sense comptar els menors de 14 anys). A més es recomana la feina des de casa i es manté la prohibició de viatjar.

Un carrer comercial de Frankfurt ple aquest dissabte

El ministre de finances, Olaf Scholz, ha anunciat que ben aviat s'aprovarà un nou paquet d'ajudes per donar suport a l'economia, en la línia de les aprovades fins al moment durant les restriccions prèvies.

Merkel va defensar dimecres un enduriment de les restriccions a la vida pública i l'activitat econòmica, també per Nadal, davant l'elevat nombre de morts. Però les competències en aquest àmbit recauen en els estats federats, que fins al moment s'havien mostrat reticents o no havien estat capaços de consensuar una postura unificada.

Les xifres mostren un augment

Alemanya ha registrat en les últimes 24 hores 20.200 nous contagis per covid-19 i 321 morts, segons xifres de l'Institut Robert Koch (RKI), centre epidemiològic de referència. El rècord en ambdues categories es va produir aquest divendres, amb 29.875 nous casos i 598 víctimes mortals. Aquest dissabte es van comunicar unes xifres lleugerament inferiors: 28.438 nous casos de covid i 496 morts.

En els últims set dies s'han comptabilitzat 140.383 casos a Alemanya -el país més poblat de la UE amb 83.200.000 d'habitants-, de manera que la incidència acumulada en aquest període per al conjunt de país és de 169,1 casos per cada 100.000 habitants.

En total, Alemanya ha registrat 1.320.716 contagis per coronavirus (més de l'1,5% de la població), dels quals 21.787 han mort. El RKI estima que la xifra de recuperats s'eleva ja a 967.900 persones, mentre que uns 330.000 estan ara mateix infectats pel Sars-CoV2.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —