Foc
Per EFE
Publicat el 10 de gener 2022

Un incendi registrat aquest diumenge en un edifici d'habitatges del districte novaiorquès del Bronx ha fet almenys 19 morts, segons mitjans locals, una informació encara no feta oficial per les autoritats, que sí han avançat que esperen diversos morts. Segons el diari Nova York Post i la televisió ABC7, que citen fonts policials, entre les 19 víctimes mortals hi ha nou nens. El cap del Departament de Bombers de Nova York, Donen Nigro, ha informat que la hipòtesis més probable de l'origen de l'incendi ha estat una estufa elèctrica, que va encendre's i va estendre ràpidament les flames perquè la porta de l'apartament estava oberta. 

Nigro ha dit als periodistes que també hi ha almenys 63 ferits, mentre que l'alcalde de la ciutat, Eric Adams, ha assegurat és un dels incendis més devastadors en la història recent de la Gran Illa. "Les xifres són horribles", ha dit Adams en una conferència de premsa en el lloc dels fets.

El foc s'ha declarat en un dúplex situat en el segon dels 19 pisos de l'edifici i el fum es va estendre molt ràpidament per tot l'immoble d'una manera molt poc habitual, segons ha explicat el cap de bombers. Nigro ha explicat que els equips de rescat han trobat víctimes a tots els pisos, en la seva majoria com a resultat de la inhalació de fums, moltes d'elles en estat molt greu i que van ser traslladades a diversos hospitals.

Més de 200 efectius han participat en les tasques d'extinció del foc, l'origen del qual es desconeix, segons el Departament de Bombers de la ciutat (FDNY). En imatges distribuïdes per diversos mitjans i en les xarxes socials pot veure's a multitud de persones, inclosos nens, sent atesos pels equips d'emergències.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —