Explosió a Jolo
Per EFE i Redacció
Publicat el 24 d’agost 2020

Dues explosions alhora al centre de Jolo, capital de la província Sulu del sud de Filipines, han provocat almenys dotze morts i una quarantena de ferits en el que sembla un doble atemptat dels jihadistes d'Abu Sayyaf, que ja van realitzar un atac mortal similar a la catedral de la mateixa ciutat fa un any i mig, el gener de 2019.

Entre els morts: set són militars, un policia, sis civils i un és, presumptament, un atacant suïcida que va fer explotar la segona bomba, segons l'informe preliminar del grup de treball de la Policia i l'Exèrcit de Sulu, que des del principi que investiga a partir de la tesi del possible atemptat terrorista i la sospita contra Abu Sayyaf. Els ferits han estat transportats a l'Oficina Provincial de Salut Integrada.

Les explosions

La primera explosió s'ha produït al voltant del migdia en una cèntrica plaça de Jolo, a prop d'un camió de l'Exèrcit que estava repartint aliments, i la segona una hora més tard a uns 70 metres, quan la policia acordonava la zona del sinistre, segons informen mitjans locals.

La Creu Roja de Filipines ha informat que l'incident ha estat produït per una motocicleta carregada d'un dispositiu explosiu improvisat (IED, per les seves sigles en anglès), fent malbé una cafeteria, una botiga de queviures i una botiga d'ordinadors.

Abu Sayyaf i l'atemptat de 2019

El gener de 2019, jihadistes estrangers recolzats per Abu Sayyaf van fer esclatar dues bombes a la catedral de Jolo durant una missa dominical, atemptat en el qual van morir 23 persones -inclosos dos terroristes suïcides- i un centenar van resultar ferides, l'atac més mortífer al sud de Filipines en anys. Abu Sayyaf és un grup jihadista local que el juliol de 2014 va jurar lleialtat a l'Estat Islàmic. Es va fundar els anys noranta i des d'aleshores ha perpetrat atemptats i segrestat diversos ciutadans estrangers.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —