Razzmatazz i Apolo retransmeten avui a partir de les 20 h dos concerts gratuïts per reclamar ajudes per a les sales d'arreu del país
Per Redacció
Publicat el 18 de novembre 2020

L’Últim Concert ja és aquí. Fa un parell de setmanes, les façanes de les sales de concerts més importants del país es tenyien de negre i lluïen una pregunta: serà aquest 2020 l’any del seu últim concert? La iniciativa, promoguda per la Plataforma de Salas de Conciertos, reclama que les institucions s’involucrin i salvin un sector que des del mes de març que fa fallida. Però, més enllà d’omplir les xarxes de fotos i missatges, la campanya té avui com a punt àlgid dos concerts multitudinaris. Són moltes les sales que van adherir-se a la campanya, però els actes destacats tindran lloc a la Sala Apolo i a Razzmatazz avui a les 20.00, de forma gratuïta i en streaming des de la pàgina web de la plataforma.

A la sala del Paral·lel hi actuaran, entre d’altres, Amaia, El Petit de Cal Eril, Ferran Palau, Green Valley, La Casa Azul, Ladilla Russa, Maria Arnal & Marcel Bagès, Mishima, Núria Graham, Pau Vallvé i Suu. També es podran rememorar dues de les festes més icòniques de l’Apolo: Cupacke, a través de la seva DJ Bulma, i Chocochurros, la festa d’ambient que tenia lloc el primer diumenge de cada mes. Per l’escenari de Razzmatazz hi passaran Cariño, Carolina Durante, Dorian, El Último Vecino, Hinds, Los Punsetes, Ms Nina i Pimp Flaco, entre d’altres.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sala Apolo (@sala_apolo)

La plataforma assegura que, des de l’inici de la pandèmia i fins a final d’any, s’han cancel·lat 25.000 concerts i les pèrdues sumaran 120 milions d’euros. També indiquen que són 5.000 els treballadors que n’han sortit afectats. Les diferents associacions que conformen l’entitat també s’han fixat en els ajuts que reben les sales dels països veïns. A França, el govern va anunciar una ajuda de 2.000 milions d’euros per al sector cultural; mentre que al Regne Unit les petites sales de concerts han rebut una injecció de 3 milions d’euros. En aquest sentit, després de declarar la cultura com a bé essencial el mes de setembre, i confinar-la un mes més tard, la Generalitat ha aprovat una partida de 17,2 milions d’euros, 3,7 dels quals seran per a professionals i 4,7 per a equipaments.

Des de la plataforma també es demanava que s’equiparés l’activitat de les sales de concert a les de la resta d’equipaments culturals, com cinemes o teatres, per tal que quan les condicions epidemiològiques ho fessin possible, poguessin obrir tot complint amb les mateixes mesures sanitàries que marquen els protocols per a les arts escèniques. En aquest sentit, la desescalada del pròxim dilluns 23 de novembre contempla també la reobertura de les sales de concert amb un aforament del 50%.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —