Gràcia
Per ACN
Publicat el 15 d’agost 2021

Centenars de persones han tornat a passejar pels carrers de Gràcia aquest diumenge per admirar els carrers engalanats pels seus veïns. Aquest matí es notava que hi havia un ambient festiu i hi havia força volum de gent, la imatge distava molt encara de les aglomeracions dels anys anteriors a la covid.

La majoria de veïns estan contents amb aquest relatiu retorn a la normalitat. "No són les festes de sempre però recuperar la festa major fa il·lusió", ha explicat Maribel Ruiz en declaracions a l'ACN. Tot i que el tret de sortida de les festes va ser dissabte amb el pregó, alguns veïns han ultimat aquest matí la decoració d'alguns carrers, com el Fraternitat de baix, perquè durant la nit no han pogut treballar pel toc de queda.

 

Després d'una edició 'simbòlica' a causa de la covid, el barri de Gràcia recupera els guarniments dels carrers tot i que no hi haurà el tradicional concurs. Les temàtiques dels engalanats, com és habitual, són força variables però bastants han optat per coses relacionades amb la naturalesa. Amb tot, les actuacions requereixen reserva prèvia i els carrers més estrets són d'un únic sentit i tots els engalanats són aeris per evitar aglomeracions.

Molts carrers no han estat "tant treballats" com en edicions anteriors a la pandèmia. Així ho han considerat Maribel Ruiz i la seva filla Lucia Sánchez, dues veïnes del barri, que han aprofitat aquest matí fer veure els carrers. "Són decorats molt senzills respecte d'altres anys, però val la pena perquè la gent ha fet un esforç", ha destacat Ruiz. Totes dues s'han mostrat sorpreses per la poca afluència de públic que hi havia a primera a hora, sobretot si ho comparaven amb anys anteriors. També ho veu així Josep Pallejà, que ha vingut expressament de Sitges per veure els carrers. Ell s'ha mostrat alleujat perquè passejar pel barri aquest matí ha estat molt tranquil i agradable.

En canvi, Pepe Pérez ha trobat a faltar el bullici d'altres festes majors. Ell creu que aquest any "falta una mica de treball" en els carrers, però valora especialment "l'esforç" que han fet els veïns "tot i la situació que vivim".


Diverses persones esperen un concert de les festes de Gràcia asseguts en una zona limitada a la qual només hi té accés qui té entrada

La pandèmia i especialment el toc de queda han fet que aquest matí alguns veïns encara estiguessin treballant en els guarniments. Això és el que ha passat al carrer Fraternitat de baix, on habitualment es treballava tota la nit del 14 d'agost. Enguany, però, van haver de plegar a dos quarts d'una de la matinada i s'hi ha tornat a posar a les sis del matí. Gràcies a aquest últim esprint han acabat cap a les dotze del migdia. En aquest carrer l'any passat no hi va haver decoració perquè hi viu força "gent gran" que tenien "molta por i respecte a la pandèmia".

Així ho ha explicat a l'ACN, Marta Soteres, membre de la junta del carrer, que ha detallat que van decidir posar-se a treballar en els guarnits "quan van sortir les vacunes". "Volíem un carrer molt acolorit i vam decidir fer l'arc de Sant Martí i per lligar-ho hem fet un pot de pintura a l'entrada, que és el que aboca els colors, i una avioneta a la sortida, que és la que provoca el fum i els núvols de la pluja", ha justificat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —