Al món segueix havent-hi més de 14.000 bombes atòmiques, més potents que les llençades el 1945
Per EFE
Publicat el 06 d’agost 2020

El Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) ha remarcat, en la setmana en la que es commemora el 75è aniversari dels bombardeigs d'Hiroshima i Nagasaki (Japó), que el risc d'utilitzar l'armament nuclear "ha ascendit a nivells que no es veien des del final de la Guerra Freda".

Els incidents militars entre països dotats amb armament nuclear han augmentat en freqüència. Alguns d'aquests estats han amenaçat explícitament amb emprar aquestes armes i els acords per eliminar els arsenals atòmics estan sent abandonats, denuncia el CICR en un comunicat.

El món, a més, està "en camí d'una nova carrera d'armament nuclear" amb el desenvolupament d'armes d'aquest tipus, alerta l'organització, amb seu a Ginebra.

"L'horror d'una explosió nuclear pot semblar història llunyana, però el perill que las armes atòmiques siguin utilitzades novament és alt", ha afegit el president del CICR, Peter Maurer, qui demana a la comunitat internacional que segueixi negociant per a la progressiva eliminació d'aquests armaments.

Núvol atòmic sobre Hiroshima, 6 d'agost de 1945.

L'arsenal atòmic actual

El CICR recorda que al món segueix havent-hi més de 14.000 bombes atòmiques i que moltes d'elles són desenes de vegades més potents que les llençades el 6 i el 9 d'agost de 1945 a Hiroshima i Nagasaki. Aquelles bombes van matar a l'instant unes 110.000 persones i, com a mínim, a 340.000 més en anys posteriors, degut a les seqüeles de la radiació.

"Armes amb conseqüències humanitàries tan catastròfiques mai han de ser vistes com a instruments per a la seguretat", conclou Maurer.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —