John Adams
Per Redacció
Publicat el 02 de novembre 2020

Dimarts, l'atenció mediàtica mundial se centrarà en les eleccions nord-americanes. Estats Units ha de triar entre el candidat republicà i actual president, Donald Trump, i el demòcrata, Joe Biden. El clàssic enfrontament entre republicans i demòcrates elevat a la màxima potència.

Una rivalitat de bell antuvi. Però quin és l'origen d'ambdós partits? De fet, com es van fundar els Estats Units d'Amèrica? És el que explica la minisèrie d'HBO John Adams. La sèrie narra la vida política d'aquest il·lustre advocat, signant de la declaració d'independència el 1776 i que seria el segon president dels Estats Units després del doble mandat de George Washington.


Els set capítols se centren en els moments decisius de la fundació dels EUA i els seus primers 50 anys de vida, amb especial atenció als debats filosòfics i polítics d'aquell moment històric, que amb el temps originarien els dos grans partits que actualment hi ha al país.

Basada en la biografia escrita pel premi Pulitzer David McCullough, John Adams va ser produïda el 2008 per HBO (entre els productors, Tom Hanks). Aquell mateix any va guanyar 13 dels 23 premis Emmy a què estava nominada. S'hi va reconèixer la interpretació de Paul Giamatti (John Adams) i Laura Linney (Abigail, dona d'Adams). El 2014, TV3 en va comprar els drets i va emetre-la a Catalunya.

John i Abigail Adams

Malgrat que ja fa anys de la seva estrena, no deixa de ser una fantàstica sèrie per entendre millor l'origen dels Estats Units i de les seves dues grans tradicions polítiques. Un bon pla aquests dies de confinament i previs a una elecció que serà clau; no sols pel futur dels Estats Units sinó pel món sencer.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —