amics x sèries
Publicat el 29 de gener 2021
Últim cap de setmana de gener! I el més probable és que et quedis a casa, tret que estiguis pensant en anar a algun míting, aprofitant que ja ha començat la campanya electoral per al 14-F. Si aquest no és el teu cas, no et preocupis, et portem una llista de cinc sèries que segur que encaixaran amb tu o amb els teus amics.
 

La historiadora: Bridgerton (2020, 1 temporada a Netflix)

Els Bridgerton són una família de la noblesa anglesa formada per set fills —quatre germans i tres germanes— que viuen al Londres de l’època de la regència. La sèrie se centra en els anys des del 1811 fins al 1820, moment en què George, príncep de Gal·les, governava el país com a regent durant els anys en què George III va estar malalt. 

La família Bridgerton té un gran pes en la societat del moment i tots els fills ostenten el títol de vescomtes. Però la trama se centra sobretot en la filla gran, Daphne, qui es presenta en societat disposta a trobar un noble amb qui casar-se. A la producció, podem veure-hi una mescla entre Gossip Girl (per les tafaneries d’època i per no ser mai vista amb el mateix vestit dues vegades) i Downtown Abbey (pel luxe i la ostentació de la noblesa britànica, un món on les aparences ho són tot). Una peça romàntica que combina la modernitat de les diverses lluites que s’hi fan paleses, amb els costums tan tradicionals de l’època de la regència. 

El millor: La sèrie introdueix persones negres a la noblesa anglesa del moment, un fet poc probable en aquell temps, però que ha permès a Shonda Rhimes, productora de la sèrie, apropar-la al públic actual amb la introducció d’aquesta lluita. 

El pitjor: La sèrie només té una temporada de vuit episodis i és impossible quedar-se sense ganes de més. Per sort, ja s’ha confirmat que n’hi haurà una segona. Quan arribarà? Encara no ho sabem. 


La precoç: La línea invisible (2020, 1 temporada a Movistar+)
Mariano Barroso ens relata els principis de l’organització terrorista ETA. El personatge principal és Txabi Etxebarrieta, un noi brillant en l’àmbit acadèmic que va arribar a convertir-se en líder de la banda. A més, Etxebarrieta va ser el primer de tots en cometre un assassinat. La víctima va ser José Antonio Pardines, un guàrdia civil.

El millor: un repartiment ple de cares conegudes i molt talent.

El pitjor: la sèrie no explica la història sencera d’ETA, només explica l’inici de la lluita armada. Si esperes una classe d’història acabaràs decebut.


La mamarratxa: La casa de las flores (2018-2020, 3 temporades a Netflix)
La família De la Mora és la propietària d’una floristeria, negoci amb el qual han aconseguit una vida acomodada i benestant. Els De la Mora semblen la família perfecta fins que un dia apareix penjada al mig de la floristeria la Roberta, l’amant del pare de la família. Arran d’aquest fet es destaparan tot un entramat de mentides i secrets, que Virginia, la matriarca, intentarà tapar a tota costa.

El millor: la fantasia, mai saps que passarà a continuació.

El pitjor: el tema de la secta que es tracta a la segona temporada fa una mica de mandra.


El conspiranoic: The Following (2013-2015, 3 temporades a Amazon Prime Video)
L’assassí en sèrie Joe Carrol aconsegueix escapar de la presó gràcies a la xarxa de seguidors que ha aconseguit crear. Els seguidors de Carrol són molt perillosos, ja que prefereixen morir abans que deixar-se atrapar i, a més, segueixen les seves ordres a ulls clucs. Ryan Hardy, antic agent de l’FBI que ja va atrapar Carrol nou anys enrere, serà l’encarregat d'intentar desfer la tela d’aranya que l’assassí ha teixit al seu voltant per aconseguir acabar la seva “obra”.

El millor: la velocitat de la trama, que no et permet perdre detall.

El pitjor: molta violència que, a vegades, pot resultar gratuïta.


La detectiva: Nit i dia (2016-2017, 2 temporades a la CCMA i a Amazon Prime Video)

La sèrie és un thriller tevetresenc que segueix les investigacions de la forense Sara Grau (l’actriu Clara Segura), al voltant d’un assassí en sèrie que mata per encàrrec (interpretat per Josep Maria Pou). Una producció que mostra el dia a dia dels policies, dels metges forenses i dels jutges que han de resoldre crims, i tractar amb la part més negra i més crua de la realitat. 

El millor: La trama criminal i els traumes i preocupacions dels seus personatges t’enganxa ràpidament, i cada gir et manté tens, atrapat a la pantalla. A més, la sèrie es pot veure gratuïtament al web de TV3. 

El pitjor: La segona temporada acaba i la sèrie no té un final tancat o acabat. Tot i que es va fer menció d'una tercera temporada, ja han passat més de quatre anys des de l’últim episodi i no sembla que hagi de tenir més continuació. 
 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —