'The Politician'
Publicat el 20 de juliol 2020

Amb el teu grup d’amics us asseieu a la taula d’un bar i, mentre espereu que us portin les cerveses, teniu la conversa de sempre. "Quina sèrie esteu mirant?", "Per quina temporada vas?", "Encara no l'has acabada?", "Jo faré marató aquest cap de setmana!". Les preguntes no sempre són útils, mai hi ha consens, us agraden coses diferents.

Per evitar embolics, us recomanem una sèrie per a cada tipologia d'amic. 

El mamarratxo: The Politician (2019-actualitat, dues temporades a Netflix)

Un altre deliri de Ryan Murphy, aquest home només sap fer coses especials. Payton Hobart, interpretat per Ben Platt, té clar el seu futur polític: vol ser president dels Estats Units. Per aconseguir-ho, ha de començar guanyant les eleccions de representant dels estudiants de l'institut. És una sèrie que genera divisions o, dit d’una altra manera, que només t’agradarà a tu. Agafaràs el pot de gelat més gran del congelador, t’asseuràs al sofà i no t’aixecaràs fins que no hagis acabat l’últim capítol. Adolescents enrotllant-se, política barata, plot twists a l’últim segon, Platt cantant al piano... T’han fet un regal a mida.

El millor: Gwyneth Paltrow interpretant Gwyneth Paltrow.

El pitjor: no et caurà bé ningú que tingui menys de 30 anys.

 

La intel·lectual pedant: Dark (2017-actualitat, tres temporades a Netflix)

Nens desapareguts, viatges temporals, trames que no s’entenen ni amb un doctorat en física... Aquesta sèrie alemanya ho té tot per fer veure que en saps més que ningú. Agafa paper i boli, fes un arbre genealògic per entendre les relacions entre els personatges i demostra al món que tu pots amb tot. No saps de què parla la gent, si és fàcil de seguir tot el que passa.

El millor: veure com ningú ha entès res excepte tu, que en saps molt, de tot.

El pitjor: tothom t’haurà d’aguantar mentre parles de les teves teories sobre Dark.

 

El precoç: Unorthodox (2020, una temporada a Netflix)

Esty Shapiro és una noia criada al barri de Williamsburg de Nova York dins d’una comunitat jueva ultraortodoxa. Descontenta amb el seu matrimoni concertat i amb l’entorn social que l’oprimeix, decideix marxar a Berlín. Amb només quatre capítols, la sèrie t’explica l’evolució de la protagonista i fa un retrat fidel de la cultura ultraortodoxa. Quatre parts i fora. Res d’anar estirant la trama com un xiclet, no et preocupis. Amb una tarda de pluja, ja ho tindries.

El millor: ja ho diuen sovint: poques paraules i ben dites.

El pitjor: la trama a Berlín es passa de progre.

 

L’activista: Mrs. America (2020, una temporada a HBO)

Phyllis Schlafly era una activista ultraconservadora que als anys 70 va fer tot el que va poder per impedir que avancés el feminisme. A través d’un repartiment estel·lar i amb nou episodis, es mostra una part de la història del moviment feminista als Estats Units. Compte quan utilitzis els fets que veus a la sèrie en les teves discussions. Està basada en fets reals, però té elements de ficció.

El millor: Cate Blanchett, Sarah Paulson, Margo Martindale, Elizabeth Banks... Garantia de qualitat.

El pitjor: Phyllis Schlafly va existir.

 

L’emo existencialista: BoJack Horseman (2014-2020, sis temporades a Netflix)

Fa molts anys, BoJack Horseman era l’actor més conegut de la televisió. Ara, el que havia estat l’estrella més brillant del firmament, s’ha tornat irrellevant. No té projectes ni tampoc els busca.  Només omple les seves hores amb festes i alcohol. Els diners no fan la felicitat, però sí que poden aconseguir una casa amb piscina a Hollywood. Potser els primers episodis no t’encantaran, però val la pena aguantar. Avís: no et pagarem el psicòleg.

El millor: et cau bé BoJack? Segur que sí? Vols dir que no? Que cabrons, els guionistes. 

El pitjor: acabaràs l’últim episodi, miraràs el sostre, no podràs dormir en tres dies i mai res tornarà a ser igual.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —