Transparent
Per Redacció
Publicat el 07 d’agost 2020

L’agost ja ha arribat i comenceu a estar cansats de la platja, les racions de braves cada cop més petites i les cerveses cares dels xiringuitos. Amb el grup d’amics ja no sabeu què explicar-vos. “Una vegada vaig anar a Vic i...”, “Ho sé, estava amb tu”. Per sort, sempre hi ha un últim recurs: engegueu l’aire condicionat, busqueu la pantalla més propera i prepareu-vos per les nostres recomanacions personalitzades. 

La precoç: Big Little Lies (2017-2019, dues temporades a HBO)

Unes senyores riques intenten compensar totes les seves frustracions personals mitjançant el control de cada segon de la vida dels seus fills i manipular tot el poble pels seus projectes personals. No us asseguro que aquesta sigui la sinopsi oficial de la sèrie. Darrere de tantes cases espectaculars i personatges que fan molta ràbia, s’amaga un relat d’intriga i sororitat inesperada. D’acord, són dues temporades, però catorze episodis es veuen en un cap de setmana de binge-watching, i a més, si arribes a la segona, tens una recompensa amb el nom de Meryl Streep.

El millor: hi ha més estrelles que al cel de Barcelona (ben pensat, tampoc és massa complicat). 

El pitjor: tenim la sensació que la Resse Witherspoon i la Nicole Kidman han muntat tot això per quedar amb les seves amigues i fer el que fan normalment, però davant d’una càmera i cobrant. 

 

L’emo existencialista: Westworld (2016-actualitat, tres temporades a HBO)

Pensada per aquells que prefereixen una realitat paral·lela al món real, que viuen als núvols, i que es qüestionen, com filòsofs, quin és el significat de la vida. Westworld és un món fictici creat per l’empresa Delos, un parc d’atraccions de tecnologia avançada poblat per androides als quals anomenen host (amfitrions). Els visitants poden accedir a aquest món ambientat en el vell oest dels cowboys per viure una doble vida, on poden deixar lliure els seus instints més profunds sense conseqüències... en teoria. Una fantasia amb dosis de realitat que et farà qüestionar què és real i què no.

El millor: l’ambientació d’una distopia futura amb què molts es poden sentir identificats.

El pitjor: pots acabar un capítol sense haver entès res de res. Recomanem agafar llibreta i bolígraf.

 

L’activista – Transparent (2014-2019, quatre temporades a Amazon Prime i una pel·lícula final a Movistar+)

Ara que cada cop més gent té Amazon Prime, és moment per recuperar una sèrie trencadora que va passar massa desapercebuda a casa nostra. En Jeffrey Tambor interpreta una dona trans d’edat avançada que explica a la seva família qui és realment. Amb aquesta excusa, la comèdia s’atreveix a fer reflexions sobre feminisme, el col·lectiu LGTBI i la religió, poques vegades vistes en pantalla. Les dinàmiques d’aquesta família jueva s’acompanyen d’una música i unes seqüències molt poètiques. Per riure, plorar i, sobretot, pensar.  

El millor: Man on the land, el novè episodi de la segona temporada de la sèrie, fa un retrat molt interessant sobre l’opressió que pateixen les persones trans per culpa del col·lectiu TERF (feminisme radical trans-excloent).

El pitjor: Jeffrey Tambor va ser acusat d’assetjar a dues companyes de treball, tot el contrari dels valors que transmet la sèrie. 

 

L’intel·lectual pedant: El ala oeste de la Casa Blanca (1999-2006, set temporades a Amazon Prime)

Un dels clàssics imprescindibles acaba d’arribar a Amazon Prime. No saps res de ciència política si no has vist aquesta sèrie (o això diràs a tothom quan l’acabis). Mostra la feina del president dels Estats Units i els seus col·laboradors més propers. Si House of Cards és la política més cínica, El ala oeste encara creu en els valors nobles de la política i de la democràcia més idíl·lica. Si la mires sencera, et convalida un curs universitari de política estatunidenca. Acabaràs preguntant-te quin membre de l'equip del president Bartlet series.

El millor: els seus famosos walk and talk, el recurs on una persona important camina per un passadís mentre soluciona els problemes del món en dos minuts. 

El pitjor: les interminables comparacions amb qualsevol sèrie política posterior. D’acord, ja ho entenem, res mai més serà tan bo. 

 

La intensa: This is us (2016-actualitat, quatre temporades a Amazon Prime)

La història de la família Pearson no decep: a través de salts temporals podrem fer una mirada introspectiva als sentiments, vivències i reflexions de cada personatge. No és només la història d'amor nostàlgica i excepcional de la Rebeca i el Jack el que produeix una sensació d'emoció constant, sinó el fet d'anar formant part d'una família aparentment perfecta, però que de tant en tant s'esmicola, pateix, s'enfada i es reconcilia. No obstant això, la sèrie aprofita per posar sobre la taula temes com el racisme, l'alcoholisme, l'orientació sexual o les seqüeles de la guerra del Vietnam a la societat nord-americana. Un còctel de diferents sentiments que no et deixarà indiferent.

El millor: en el fons a tothom li agradaria ser una mica com en Jack Pearson.

El pitjor: el medi ambient se'n ressentirà, perquè hauràs d'utilitzar molts mocadors.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —