Un centenar de persones es concentren a la subdelegació del govern espanyol a Barcelona
Per Redacció
Publicat el 12 de juliol 2020
Temps de lectura 3 minuts

Avui fa mil dies que els Jordis, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, estan tancats a la presó. Ambdós, líders d’Òmnium i de la Crida Nacional per la República, respectivament, van entrar a Soto del Real 16 d’octubre de 2017 investigats per la concentració del 20-S a la seu d’Economia i pel seu paper en l’1-O. Ara estan a la presó de Lladoners i de tot, ja fa quasi tres anys.

És per això que Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han convocat concentracions de suport, avui, per denunciar "la vulneració de drets humans per part de l'estat" amb el lema: 1.000 raons per la llibertat. La protesta central s'ha iniciat a les sis de la tarda a la subdelegació del govern espanyol a Barcelona i ha concentrat centenars de persones. 

L'Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, ha recordat el "moment de dolor" de quan els empresonaven i ha remarcat que "l'han convertit en dignitat i en lluita", que ha comportat que no abandonessin els seus ideals ni que es finalitzessin els seus lideratges. Marcel Mauri, el portaveu d'Òmnium també ha remarcat que no només estan al carrer "per les més de mil persones que han patit la repressió de l'Estat Espanyol per exercir l'autodeterminació, sinó per dir mil dies després que ni la presó ni la violència seran un límit per seguir lluitant pels drets i les llibertats d'aquest país". 

Les xarxes ja fa dies que van plenes de missatges de suport, d’indignació i de denúncia i, ahir, Jordi Cuixart va publicar via Twitter, un vídeo reivindica que la repressió no ha aconseguit ni aconseguirà aturar-los i on aposta per continuar amb “la lluita no violenta i la desobediència civil”. Cuixart diu que porta 1.000 dies a la presó per ser el president d’Òmnium Cultural i reitera que "ho tornaran a fer". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —