La mascareta deixa de ser obligatoria
Per Redacció
Publicat el 17 de juny 2021

El govern d’Andorra aixeca avui l'obligació de dur mascareta en espais oberts i a la via pública sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat entre persones. El ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet, ha recalcat que igualment serà necessari portar-la a sobre per posar-se-la en espais exteriors amb aglomeracions o al entrar en establiments interiors. Aquest alleujament arriba amb l'aument de vacunats, doncs el 54% de la població compta amb mínim, una dosi de la vacuna i el 28% la pauta completa.

Aquesta mesura afecta també a les activitats escolars i extraescolars a l’aire lliure, on deixa igualment de ser obligatòria. Tot i això, Martínez Benazet continua recomanant a les persones no vacunades que continuïn portant la mascareta com a mesura de protecció personal ja que encara hi ha circulació del virus amb una incidència acumulada en Andorra de 17 casos. En aquest moment, Andorra té 102 casos de Covid-19 actius, cap d'ells ingressats.

Pel que fa a la restauració, es permetrà fumar en els espais habilitats i terrasses, mesura prohibida fins al moment. A més a l'exterior aumenta el nombre de comensals fins a deu en una mateixa taula. A l’interior, l’ocupació màxima serà de vuit persones i obre la porta a la reobertura de la modalitat de bufet en forma d'autoservei, tot i que amb limitacions fixades en els protocols sanitaris. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —