Andorrà explicarà les mesures contra la Covid-19 als països de la Cimera Iberoamericana
Per EFE
Publicat el 29 de juny 2020

La Secretaria Pro tempore d'Andorra (SPT) i la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) organitzen demà una reunió extraordinària d'alt nivell de ciència, tecnologia i innovació contra la crisi del coronavirus. Una trobada que vol donar resposta a l'actual situació de crisi sanitària mundial, buscant la cooperació iberoamericana “davant un context en el qual s'ha fet més evident que mai la necessitat d'una mobilització conjunta entre països i la coordinació d'esforços en l'espai multilateral”. La reunió es vol centrar molt especialment en com la ciència, la tecnologia i la innovació contribueixen a trobar solucions per a fer front a la pandèmia i les seves conseqüències.

En aquest sentit, Andorra, país que ha d'acollir enguany la Cimera Iberoamericana, compartirà les mesures “innovadores” desplegades per a fer front a la crisi sanitària, i les mesures econòmiques i socials posades en pràctica. Per exemple, el doble cribratge de la població en el qual va prendre part el 90,8% de la ciutadania i que ha estat l'operativa més important mai organitzada al país.

La iniciativa va servir, no sols per a actuar davant la pandèmia, aïllant aquells casos necessaris, “sinó també per a tenir un major coneixement de la malaltia, compartir-lo amb la comunitat científica internacional, i dissenyar el pla de desescalada i tornada a la normalitat”.

Trobada telemàtica

En la trobada, que reunirà de manera telemàtica els ministres i altes autoritats dels 22 països membres de la Conferència Iberoamericana, es compartiran experiències que els diferents estats hagin posat en pràctica durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19. D'aquesta manera, afirma la secretaria, no sols es treballarà per a reforçar els vincles entre els països participants, “sinó que també s'obriran noves vies de cooperació, compartint el coneixement i estimulant, d'aquesta manera, la derivació de polítiques concretes”. Es vol així identificar els reptes comuns i les oportunitats de treball conjunt.

La regió iberoamericana està sofrint les conseqüències provocades pel coronavirus, que ha causat una elevada mortalitat i que en una segona fase pot comportar conseqüències socials i econòmiques encara incertes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —