- podcasts -
Publicat el 06 de març 2022

L’esquerra llatinoamericana afronta aquest 2022 amb la mirada posada en les eleccions de Colòmbia i Brasil. Serà llavors quan intentarà consolidar una tendència a l’alça que ha portat el progressisme als governs de Mèxic, l’Argentina i el Perú i ha recuperat, després del cop d’Estat del 2019, el de Bolívia. L’impuls més fort, fins al moment, l’ha donat la victòria de Gabriel Boric a Xile, un país històricament erigit com a insígnia del neoliberalisme que ara serà governat per una coalició diversa d’esquerres. 

Davant aquest auge dels partits progressistes, alguns experts miren enrere per comparar el moment actual amb quan va liderar Hugo Chávez, a principis de segle. Hi ha qui considera que es viu una segona onada progressista i hi ha qui ho mira amb prudència per la falta de coordinació i cohesió ideològica entre els diferents partits de l’esquerra llatinoamericana. 

Així doncs, s’està vivint realment una segona onada progressista a l’Amèrica Llatina? En parlem amb el catedràtic en Ciència Política de la UdG, Salvador Martí; l’economista Carles Badenes, i la periodista de TV3 Isabel Galí. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —