Una aplicació mesura la salut a través d'emocions i socialització
Per EFE
Publicat el 09 de novembre 2020

'My Angel' és el nom d'una nova aplicació per a telèfons mòbils que, basant-se en la salutogènesi, promou la salut de les persones analitzant les seves emocions, les seves relacions socials i la seva activitat física, amb la intenció de conèixer el seu estat i poder millorar la seva vitalitat.

El creador de l'aplicació, Pedro Grimaldos, llicenciat en Medicina, explica que la salutogènesi no és un tractament mèdic, sinó que és un procés que fa a les persones conscients diàriament de la seva salut i els dóna consells.

Segons Grimaldos, la versió actual de My Angel per descarregar a Google Play i l'App Store només incorpora la revisió de les esferes física, social i emocional de l'usuari, tot i que espera que en un futur pròxim el servei afegirà programes personalitzats dotats de suggeriments.

A l'hora d'accedir a les funcions de l'app, un àngel d'aspecte humà que actua com a interlocutor —del qual podem triar sexe i idioma, sigui castellà o anglès— ens parla i ens diu quines accions hem d'emprendre per analitzar la nostra salut. L'àngel demana a l'usuari que faci un parell de tests de personalitat i dos vídeo selfies diaris, que examinen 115 variables entre les tres esferes, per determinar, a través d'un algoritme, una nota setmanal de benestar anomenada "coeficient evolutiu".

Com es mesura la salutogènesi?

L'algoritme de mesurament valora cada variable multiplicant per un percentatge determinat, que és més alt en funció de la importància que tingui la variable en el coeficient evolutiu, segons Grimaldos. El metge explica que el resultat del coeficient evolutiu pot ser d'entre 0 i 3 —assenyalat en vermell—, d'entre 4 i 6 —en groc— i a partir de 7 de color verd, la qual cosa significa que l'usuari disposa d'una salut vigorosa.

Pel que fa a la importància de les parts física, social i emocional, l'inventor de l'aplicació aclareix que totes les àrees són rellevants, tot i que reconeix que les emocions són les que més pes tenen en l'anàlisi, ja que les considera com a base de la salutogènesi.

My Angel sol·licita un selfie al matí i un altre a la nit per valorar l'estat d'ànim mitjançant reconeixement facial, així com un test matinal i un altre de nocturn per saber quin és el caràcter de l'individu, el seu altruisme, egoisme o companyonia. D'acord amb el coeficient evolutiu, el resultat setmanal també indica si hem envellit o rejovenit, "perquè la longevitat té a veure amb el nostre benestar", segons Grimaldos.

Pel que fa a la revisió de l'activitat física, la freqüència cardíaca o la son, el creador de l'app manifesta que, si bé el mòbil és capaç de mesurar diverses variables, l'ús d'un rellotge intel·ligent permet una anàlisi més precisa. L'usuari podrà millorar el seu coeficient amb els programes personalitzats, encara que el metge sosté que la revisió ja estimula les persones per continuar amb el seu benestar o per corregir les seves debilitats en les tres esferes.

A més, assegura que la seva aplicació és més efectiva que altres programes de salutogènesi, ja que monitora constantment el consumidor amb un dispositiu que "tothom porta a sobre". L'efectivitat de My Angel, segons el seu responsable, es veu reforçada en oferir un producte simpàtic, protagonitzat per àngels d'aspecte humà, "la qual cosa activa les nostres neurones mirall, les que reaccionen quan veiem un subjecte fer una acció similar a nosaltres, permetent-nos empatitzar de forma més fàcil amb l'aplicació", explica Grimaldos.

Segons aquest llicenciat en Medicina, només els tractaments immunològics, com les vacunes o els processos naturals, poden controlar la covid-19, de manera que pensa que My Angel pot ser útil per enfortir el sistema immunològic de cara a possibles infeccions.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —