Razzmatazz
Per Redacció
Publicat el 28 de setembre 2020

Ja fa més de mig any que les sales de concerts no poden obrir les portes a causa de la crisi de la Covid-19. Les restriccions de mesures de seguretat per evitar els contagis impedeixen la seva reobertura, mentre elles intenten mantenir-se, en una situació molt crítica, per no tancar les portes definitivament. Algunes ja han posat el cartell 'en venda'.

Tres de les sales més emblemàtiques de Barcelona són RazzmatazzApolo o Luz de Gas, que si desapareguessin deixarien un buit molt gran a joves i no tan joves de Catalunya, així com un buit cultural immens. Els seus gestors, que aquest cap de setmana van participar en el programa Via Lliure de RAC1, confirmen que els hi queda poc oxigen i que perilla la seva desaparició si les mesures que impedeixen la reobertura de l'oci nocturn per la pandèmia és prolonguen mig any més. Altres sales, inclús, tancaran abans.

El director de Sala Apolo, Alberto Guijarro, va explicar a RAC1 que tenen de marge fins al gener o el febrer, abans de prendre una decisió. D'altra banda, el gerent de Razzmatazz i també president de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Lluís Torrents, té de marge fins a la primavera.

Torrents va afirmar que la majoria de les 80 sales de Catalunya que aglutina l'ASACC "no passarien del mes de desembre". A Razzmatazz arribarà un moment que hauran "de prendre una decisió de si val la pena" endeutar-se o no, perquè si han de tancar, després tindran "un deute molt més gran". Denunciava a RAC1 que no han pogut obrir però han hagut de continuar pagant el sou dels treballadors, el lloguer, els impostos i les despeses del funcionament: "El que més mal fa és que no veiem la llum de quan podem obrir i això crea molta incertesa".

Possible venta

Sobre la possibilitat que venguin els negocis ja hi ha diversos fons voltor que estan atents. Per a Guijarro, aquestes corporacions no tenen la "sensibilitat" que les sales de concerts han obtingut durant tots aquests anys i que formen part de la cultura catalana.

Segons Fede Sardà, director de Luz de Gas, aquests fons aprofiten per especular comprant a baix preu i després omplir els locals "d'anglesos i alcohol barat". La situació de Luz de Gas, que ahir va celebrar els seus 25 anys, però, és millor que la de les altres dues sales perquè ha pogut renegociar el lloguer i ha obtingut ajudes de crèdits: "Quan es tanqui Luz de Gas vol dir que jo ja estic a l'hospital", sentenciava.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —