Tim Cook a la WWDC
Per EFE
Publicat el 09 de juny 2021

Apple va inaugurar aquest dilluns la seva conferència anual de desenvolupadors WWDC (Worldwide Developers Conference) parlant del seu servei de videotrucada FaceTime, que l'equipara al popular Zoom, i presentant nous sistemes operatius que difuminen cada vegada més les fronteres entre iPhone, iPad i Mac.

L'empresa que dirigeix Tim Cook ha vist durant l'últim any com competidors de FaceTime, com ara Zoom, Google Meet i Microsoft Teams, guanyaven cada vegada més terreny enmig de la pandèmia, pel que ha centrat esforços a actualitzar el seu servei amb totes les funcionalitats de la competència.


Tim Cook durant la presentació de la WWDC. Foto: EFE

Així, la renovada plataforma de videotrucada de l'empresa introdueix la possibilitat de crear enllaços que es poden compartir amb la resta d'usuaris, el que permet l'accés mitjançant la web als qui no estiguin usant dispositius d'Apple (com per exemple, Android o Windows), la qualcosa no era possible fins ara.

A més, afegeix un sistema de visualització en "graella" —en el qual tots els participants apareixen amb les mateixes dimensions l'un al costat de l'altre—, i la manera retrato per difuminar els fons de manera automàtica.

Millores en l'àudio

Una altra de les millores en FaceTime és la inclusió d'àudio espacial, de manera que en una videotrucada amb diversos participants, la veu de cadascun d'ells sonarà com si provingués del mateix lloc en el qual aquesta persona apareix a la pantalla (cantonada superior dreta, cantonada inferior esquerra, etc.).

També en relació al so, la versió actualitzada de la plataforma per a videoconferències d'Apple és capaç de detectar i eliminar sorolls de fons com obres o aspiradores, perquè la conversa pugui escoltar-se amb la major nitidesa possible.

La versió renovada també inclou SharePlay, una eina per escoltar música o veure pel·lícules i televisió de manera simultània amb la resta d'usuaris durant una trucada, tractant d'aprofitar la popularitat que aquest tipus d'activitats han aconseguit amb la Covid-19.


Imatge creada per Apple per mostrar 'SharePlay'. Foto: EFE

Al marge de FaceTime, el nou sistema operatiu per a telèfons iPhone, iOS 15, presenta millores en disseny i privacitat, així com, per primera vegada, la possibilitat que els usuaris digitalitzin els seus documents d'identitat i els emmagatzemin en la cartera digital, amb el que podrien accedir, per exemple, a aeroports.

Digitalització automàtica del text

L'empresa tecnològica situada a Cupertino (Califòrnia, EUA) també va anunciar una eina que reconeix i digitalitza el text de les fotografies, de manera que permet convertir automàticament anotacions preses a mà o el contingut de cartells i indicadors de carrer.

La nova funció, batejada com a Live Text, és similar a la que ja ofereixen companyies de la competència com Google i Samsung, i ara arriba als centenars de milions d'usuaris d'iPhone i d'iPad a tot el món.


Imatge creada per Apple per mostrar 'Live Text'. Foto: EFE

Per convertir el text d'una fotografia (un rebut de compra o una pàgina de llibre) a digital, n'hi ha prou amb seleccionar la imatge al mòbil o a la tauleta i fer-hi clic a sobre, després de la qual cosa es poden copiar les paraules i enganxar-les, per exemple, en un nou document.

Aquesta eina, que funciona mitjançant intel·ligència artificial, podrà usar-se en set idiomes diferents—entre els quals hi ha l'espanyol— a l'iPhone, iPad i computadors Mac.

Actualitzacions per a Mac, iPad i Apple Watch

A més de l'iOS 15 per a iPhone, Apple ha presentat nous sistemes operatius per a les seves tauletes (iPadOS 15), rellotges intel·ligents (watchOS 8) i computadors (macOS Monterey).

iPadOS 15 té com a principal novetat la millora de la funció multitasca, que d'ara endavant farà més fàcil mostrar la pantalla dividida i migrar d'una activitat a l'altra, mentre que watchOS 8 introdueix una nova aplicació per al control i seguiment de la respiració.


Apple aposta per difuminar les fronteres entre Mac i iPad. Via EFE

Per altra banda, macOS Monterey augmenta la compatibilitat entre els Mac i les tauletes, de manera que n'hi ha prou amb situar l'iPad al costat de l'ordinador perquè el cursor del ratolí i el teclat passin a operar en tots dos dispositius.

Seguint també amb la lògica de reduir les barreres entre aparells, el nou sistema operatiu per a Mac permet reproduir continguts d'àudio i imatge des del cel·lular a l'ordinador.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —