Mostra de les apps de rastreig de Google i Apple
Per EFE
Publicat el 05 de maig 2020

Apple i Google han publicat detalls sobre com seran les futures aplicacions de rastreig social per fer front a la pandèmia de la Covid-19. La geolocalització no es contempla com una possibilitat en l'ús d'aquestes aplicacions i, en canvi, es proposa utilitzar tecnologies menys invasives, com ara Bluetooth. Les dues empreses, a més, recorden que les apps hauran d'estar creades per organismes vinculats als governs, que l'ús serà de caràcter voluntari i que hauran de demanar permís a l'usuari per enviar o rebre notificacions.

L'objectiu d'aquesta mena d'apps – un sistema utilitzat a la Xina i Corea del Sud- és poder recaptar i posar a disposició de les autoritats sanitàries de tot el món dades de mobilitat i de contactes entre individus que permetin fer un millor seguiment i prediccions de les infeccions de la Covid-19.

Apple i Google mostren com seran les apps de rastreig social per contenir la Covid-19Una sèrie d’imatges on es veu en la pantalla d’un mòbil com seran aquestes aplicacions Foto: EFE

Apple i Google, propietàries dels dos sistemes operatius per a mòbils més presents al món, van anunciar a l'abril que ja treballaven conjuntament en un projecte que començarà a materialitzar-se a mitjans de maig, quan aquestes dues empreses llencin una interfície de programació d'aplicacions (API) compatible tant amb Android com amb iOS.

Les API són el marc dins del qual operen els sistemes informàtics i, històricament, les d'Android i iOS han estat incompatibles entre elles, cosa que dificultava molt i fins i tot arribava a impedir en alguns casos una comunicació correcta entre tots dos sistemes.

La nova API, amb tot, permetrà una comunicació fluida entre Android i iOS amb la idea que les aplicacions oficials que creïn les diferents autoritats sanitàries puguin descarregar-se tant en iOS com en Android i la informació que recaptin pugui ser agregada malgrat el llenguatge informàtic de cada aparell.

Així, si una persona entra en contacte amb una altra que ha donat positiu o que després de la interacció dona positiu per coronavirus, podrà rebre un avís al seu telèfon i sotmetre's a noves proves per determinar si es va produir infecció.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —