La Comissió Territorial també valida provisionalment el planejament del Centre direccional de Cerdanyola del Vallès
Per ACN
Publicat el 07 d’agost 2020

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat inicialment aquest divendres el Pla Director Urbanístic (PDU) de l’àmbit de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, mentre també ha aprovat provisionalment el planejament del Centre direccional de Cerdanyola del Vallès.

Els dos plans preveuen nou sòl per a activitat econòmica, espais verds i diversos terrenys per construir habitatges, amb un 40% dels pisos destinats a protecció oficial. En el cas de les Tres Xemeneies, es construiran 1.844 pisos, dels quals prop de 738 seran protegits. Pel que fa al Centre direccional de Cerdanyola, s'hi planifiquen més de 5.300 habitatges, 2.534 dels quals seran amb règim de protecció.


Es construiran 1.844 pisos a la zona de les Tres Xemeneies, dels quals prop de 738 seran destinats a protecció oficial


La Generalitat considera l'espai "complicat però de gran potencial per la seva ubicació i característiques". Per una banda, el pla proposa delimitar i ordenar un nou sector de 32 hectàrees situades al front litoral, a la franja compresa entre el ferrocarril i el mar, i des de la desembocadura del riu Besòs a Sant Adrià fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies. Al mateix temps, també planteja transformar un àmbit d'unes 98 hectàrees on ara hi ha magatzems i àrees industrials.

Al banda de destinar sòl a ús resdencial i activitat econòmica, la Generalitat subratlla que es garanteix la dotació dels espais lliures, equipaments i infraestructures necessàries per connectar les zones urbanes properes amb el litoral. En paral·lel, el pla marca les directrius per transformar els sòls industrials propers. L'objectiu, apunta el Govern, és "promoure un barri mixt amb noves activitats, oficines, habitatge, zones verdes, equipaments eficients i d’alta qualitat".

Canvis en les proporcions d'usos

L’ordenació plantejada per al nou sector modifica la gestió del sòl prevista al Pla General Metropolità (PGM) vigent. Així, els sòls qualificats com a sistemes públics passen del 46% al 76%, mentre que els qualificats per a espais lliures públics passen del 15% al 31%.

La Generalitat garanteix espais lliures i infraestructures per connectar les zones urbanes properes amb el litoral

Al mateix temps, el PDU redueix el sostre màxim previst, passant de 314.351 m2 de sostre d’ús industrial a 295.000 m2 d’ús mixt d’habitatge i d’activitat econòmica. Pel que fa als usos residencials, el PDU preveu un sostre de 191.750 m2, dels quals reserva un 40% per fer habitatge de protecció oficial.

El PDU estableix que el sector s’ha d’executar pel sistema de reparcel·lació, si bé permet que s'executi per per fases. Amb l'aprovació inicial d'aquest divendres, el pla se sotmetrà properament a informació pública per a presentar-hi al·legacions abans de l'aval definitiu de la Comissió de Territori de Catalunya.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —