Binga Musical
Per Pere Mercader
Publicat el 17 de novembre 2020

El toc de queda ha portat a L’Emma, el Martí, la Rosa i la Júlia a tornar a organitzar els bingos musicals més divertits de Catalunya. Això sí, en streaming. Aquesta nit tornen les Kngreja sessions amb una “sessió de paxangueo fort i necessari”. Quatre companys del pis del barri de Gràcia, Barcelona, van inventar-se aquestes sessions per matar l'avorriment del confinament del març. I ara, amb bars tancats i confinament perimetral, estan preparats per tornar. 

La primera idea era fer un bingo amb els veïns, després amb “els colegues” i de sobte van acabar fent sessions amb 600 persones al seu canal de Twitch, expliquen a Diari de Barcelona. En aquestes Bingues, com li diuen als seus Bingos musicals, la gent participava des de casa seva cada dissabte a la nit en un “espai de festa i oci”, inexistents en aquell moment. 

El mecanisme és tan senzill com divertit: cada cançó és un número. Des de la casa dels Kngreja, els companys de pis porten la batuta d’aquest bingo, els participants van taxant els números en un cartonet al ritme de la música. La Rosa i la Júlia són les encarregades de punxar,  ja que tenen el projecte de música llatina Cara B. Per participar a la binga cal omplir un formulari per les xarxes socials o Whatsapp. Dues hores abans que comenci, els participants reben els cartonets per a imprimir. El xat de Twitch serveix per “vincular les festes” que cadascú fa a casa seva.

Un altaveu de moviments socials

A mesura que aquest espai es va anar fent gran, els organitzadors van decidir utilitzar-lo per donar un altaveu a entitats o associacions, “polititzar l’espai”, expliquen. Plataforma d’entitats juvenils de Gràcia, Festes Majors del Guinardó o La Barraqueta de Gràcia van fer servir aquest espai de reunió virtual, ja que els espais de trobada físics havien quedat clausurats. També van fer sessions especials com la LesBinga pel dia de la visibilitat lèsbica.

Els companys de pis estaven vinculats amb el lleure infantil i els caus, és per això que eren conscients de la manca d’espais d’oci pels infants, tant en confinament com després. Van decidir fer bingues especials pels nens, “espais lúdics per a infants”, en els que hi van col·laborar els grups de música infantil Reggae per Xics i Xiula.

Al juny el projecte va anar de caiguda, ja que tant els participants com els organitzadors van optar per altres espais d’oci més presencials, però ara, amb el toc de queda, tornen les Kngreja Sessions. Les inscripcions es fan des del seu Instagram: @kngrejasessions.

Si no saps què fer aquesta nit, ara ja ho saps.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —