Salvador Illa
Per Redacció
Publicat el 07 d’agost 2020

Diverses regions de l’Estat estan en alerta pel creixement de contagis de coronavirus, sent l’Aragó la zona més perjudicada, tant d’Espanya com d’Europa, segons l’últim informe del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC). Fa setmanes que van passar el llindar del risc de rebrot i la taxa de contagis ara comença a baixar a poc a poc: ha passat del 2 a l’1,25; la qual cosa significa que cada persona infectada contagia, aproximadament, a una persona més. Mentre que el 13 de juliol es van registrar 315 casos nous; el 21 se’n van comptabilitzar 678 i l’1 d’agost superava el miler, segons l’Institut de Salut Carles III.

The Economist ha establert la diferència entre les diferents regions, segons les dades oficials: mentre que hi ha 488 casos per cada 100.000 habitants, a l’Aragó, en els últims 14 dies; a Catalunya tan sols en són 84. El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que el 75% dels nous casos de coronavirus es concentren a l’Aragó i, d’aquests, 9 de cada 10 són a Saragossa, la capital. A altres punts de la zona, però, les dades tampoc són poc importants: a Terol i Osca s’han registrat taxes similars, tot i tenir una densitat molt menor.

La comunitat autònoma ha notificat que aquest dimecres van fer 3.953 proves de diagnòstic, de les quals 3.630 PCR, i va notificar 393 contagis. D’aquests, una mica menys de la meitat eren asimptomàtics. El fet que es realitzin tantes proves, però, és determinant també per al seu alt nombre de detectats: a altres zones els asimptomàtics no es comptabilitzen.

I és que Aragó no surt de la zona vermella de risc des del 13 de juliol. El cap de setmana passat, per exemple, triplicaven els casos comptabilitzats el darrer cap de setmana de març, en ple auge de la pandèmia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —