Aragonès es reafirma en l'avançament del curs escolar: "No retirarem la mesura"
Per ACN
Publicat el 23 de febrer 2022

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet aquest dimecres una defensa tancada de l'avançament del calendari escolar que ha anunciat darrerament el Departament d'Educació i que tanta polèmica ha aixecat entre la comunitat educativa. "No retirarem la mesura. És una bona mesura. Estem disposats a solucionar el que pugui sortir i a escoltar els dubtes", ha dit Aragonès a la sessió de control del Parlament, després que els comuns hagin criticat la seva "falta de diàleg" amb famílies, professionals i sindicats de l'ensenyament. De fet, En Comú Podem ha demanat al Govern "que rectifiqui" i tant ells com el PSC han exigit que es millorin "les formes" i "la negociació" a l'hora de prendre decisions de calat.

Aragonès ha respost que "no és impossible començar abans el curs", que "altres territoris també ho fan" i ha afirmat que hi ha temps d'adequar-se a la mesura: "Estem al febrer, abans de les preinscripcions". Amb aquestes paraules, ha defensat la idoneïtat de la mesura anunciada i la gestió feta pel conseller d'Educació, Josep González-Cambray, que, en ser qüestionat per la líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha rebut "tot el suport" per part del president. Aragonès, a més, ha defensat que el Govern "vol treballar totes les propostes amb el màxim consens" però ha remarcat que l'executiu "no té por de prendre decisions i no defugirà les seves responsabilitats polítiques" perquè estan decidits a transformar.

En un to força crític, Albiach ha repassat totes les polèmiques que els sindicats i la comunitat educativa tenen sobre la taula de Cambray. "Com parlen de diàleg, si els sindicats educatius els convoquen una vaga per prendre decisions unilaterals? Davant la nefasta gestió de Cambray, agafarà el president les regnes de la negociació?", ha preguntat la presidenta del grup d'En Comú Podem just abans que Aragonès defensés el conseller.

Des del PSC, el primer secretari, Salvador Illa, ha volgut fer una breu referència al respecte durant la seva intervenció a la sessió de control. El socialista ha defensat que el Govern ha de "dialogar, explicar-se i escoltar". "I no ho ha fet quan tenen una vaga convocada. Cal un canvi de rumb, també en les formes; comença a ser urgent", ha conclòs Illa.

Text per Rafa Garrido

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —