Pere Aragonès
Per ACN
Publicat el 28 de gener 2022

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha volgut rebaixar la tensió amb el cap del govern d'Aragó, Javier Lambán. "La manera de tirar endavant els Jocs d'Hivern és no fer més gran una polèmica que no hauria d'haver existit", ha dit Aragonès en una atenció als mitjans des de Castelló de Farfanya (Noguera), aquest migdia.

L'endemà que Lambán suspengués la reunió prevista amb Aragonès per a avui, el president de la Generalitat s'ha obert ara a una trobada amb el seu homòleg, en cas que aquest "canviï de criteri". Aragonès ha remarcat que cal aprofitar el "potencial" de Catalunya al capdavant de la candidatura dels Jocs d'Hivern del 2030, i ha insistit en la "sostenibilitat" del projecte.

"Els Jocs poden ser una oportunitat si es fan tenint en compte el territori", ha destacat Aragonès, que ha insistit en defensar que tots els projectes siguin "sostenibles" i tinguin en compte "el pes del territori" i la seva ciutadania.

Aragonès ha volgut rebaixar el to amb Lambán i no afegir "més llenya la foc". De fet, el president de la Generalitat s'ha mostrat "disposat" a reunir-se amb el cap de l'executiu d'Aragó si aquest "canvia de criteri". Ahir al vespre, fonts de Palau afirmaven que Aragonès no preveia cap reunió, després de la decisió "unilateral" de Lambán de suspendre "a última hora" la trobada prevista per avui, i que havia d'abordar els Jocs d'Hivern -entre d'altres temes.

El president de la Generalitat va acusar el cap de l'executiu de l'Aragó d'"irresponsable", segons fonts consultades per l'ACN. Aragonès trobava ahir "incomprensible" les "gesticulacions i sobreactuacions" del seu homòleg, alhora que remarcava que la Generalitat manté els seus plans de cara als Jocs d'Hivern.

"Manca de respecte"

Aquest matí la consellera Laura Vilagrà ha afirmat que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha fet una "promesa que no podia fer", en dir que s'organitzarien els JJOO al 50% amb l'Aragó. En declaracions a Rac1, la cap del departament de la Presidència ha dit que no entén el "cop de porta" de Lambán, i que "parlant s'arriba a posicions raonades".

De la seva banda, el president de l'Aragó ha justificat haver suspès la reunió amb Aragonès perquè va percebre una "manca de respecte institucional cap a l'Aragó" que era "intolerable". En una compareixença aquest divendres, Lambán ha criticat la forma en què va plantejar la trobada la Generalitat i ha opinat que, amb l'actitud mostrada pel Govern, mantenir-la hauria suposat un "retrocés".

El president de l'Aragó s'ha mostrat disposat a celebrar la trobada més endavant sempre que hi hagi una "reconsideració" del president del Govern i "les coses es plantegin amb respecte cap a l'Aragó". "Els problemes no els planteja l'Aragó, els planteja Catalunya", ha dit Lambán, que insisteix en una candidatura conjunta amb Catalunya i l'Aragó al mateix nivell.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —