Pere Aragonès
Per ACN
Publicat el 02 de desembre 2020

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avançat aquest dimecres que el Govern vol incloure entre els seus eixos principals d'actuació derivats de la covid-19 la "salut mental i emocional de la societat". Després de la intervenció del president del grup d'ERC, Sergi Sabrià, defensant "combatre la fatiga pandèmica", Aragonès ha explicat que l'estat emocional dels catalans serà "el tercer vèrtex" en els elements clau de les mesures preses, juntament amb l'economia i la qüestió purament sanitària. "Ho farem amb mesures concretes. Salut prepara un nou pla de salut mental que permeti vetllar pel benestar general, un cuidem-nos com a país", ha dit.

I és que el vicepresident ha admès que després de tants mesos de pandèmia "la salut emocional està tocada" entre els catalans. "Podem parlar d'una crisi emocional. I massa vegades en el debat polític sembla que parlar de les emocions sigui símptoma de feblesa. Però n'hem de parlar. La salut emocional forma part dels indicadors de benestar i qualitat de vida", ha dit, tot assegurant que veu "lògic" que "molta gent tingui por, angoixa, soledat, no tingui il·lusió, estiguin desmotivats". "Hem de cuidar-nos entre tots i començar a parlar de salut mental, salut emocional i dels sentiments de tots", ha conclòs.

El risc de rebrot puja a 210

El risc de rebrot ha pujat per segon dia consecutiu després de molts dies baixant. En concret, creix en nou punts en les últimes 24 hores i se situa en 210, segons l'última actualització del Departament de Salut. La velocitat de propagació, l'Rt, també s'incrementa, ho fa en cinc centèsimes fins a 0,89, mentre que la incidència a 14 dies baixa a 256,84 (dimarts era de 259,79). En paral·lel, s'han declarat 1.368 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens (TA), fins als 312.245 des de l'inici de la pandèmia. El 4,80% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. També s'ha informat de 39 noves morts, amb un total de 15.967. Pel que fa als hospitals, hi ha 1.674 ingressats per covid-19 (-44), i 449 persones a l'UCI (-5).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —