Argimon i el Col·legi de Metges critiquen l'autorització judicial a l'ús d'ozó per tractar la Covid-19
Per Redacció
Publicat el 28 d’agost 2021

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (ACMSCB) critiquen l'autorització judicial de tractament amb ozonoteràpia a un pacient infectat per la Covid-19. La mesura, afirmen, és contrària als protocols, a les recomanacions terapèutiques i a la legislació en relació a l'ús compassiu de tractaments amb medicaments. Els professionals reclamen un diàleg "serè, rigorós i constructiu" i s'ofereixen als òrgans judicials per "millorar la seguretat jurídica dels professionals" i per "vetllar pel màxim respecte als drets de les persones". El jutjat de Barcelona que va autoritzar el tractament és justifica perquè "els altres tractaments no han funcionat".

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, el doctor Josep Maria Argimon, també s'hi ha oposat. “No està reconegut com a medicament per les agències reguladores i el protocol del Servei Català de la Salut desaconsella el seu ús”, ha afirmat Argimon en el transcurs d'una visita a l'hospital transfronterer de Puigcerdà (Cerdanya).

Davant d'aquesta autorització judicial, el Departament català de Salut ha anunciat un recurs i va indicar ahir en un comunicat que "l'ozó és una molècula d'oxigen triatòmic amb efecte oxidatiu, utilitzada com a desinfectant, que no està autoritzada com a medicament per les agències reguladores".

El de Barcelona és el segon cas que ha transcendit en el que la justícia ha avalat un tractament contra la Covid amb ozonoteràpia. El primer va ser a Castelló, quan un tribunal va autoritzar el seu ús en un pacient ingressat a la UCI de l'Hospital de la Plana.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —