Argimon
Per Redacció
Publicat el 03 de març 2021

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha volgut posar en relleu l'impacte que tenen les restriccions causades per la pandèmia sobre el col·lectiu jove. "En el col·lectiu de la gent jove gairebé no hi pensem, igual com passa amb el col·lectiu de la gent adolescent o de la gent més jove, que no hi pensem, i bona part de tot aquest malestar que estem veient aquests dies al carrer ve evidentment per l'empresonament de Pablo Hasél, que no hauria de ser a la presó pel que ha fet, mai; però hi ha més coses que Pablo Hasél, moltes més coses", ha dit. I ha afegit: "Hi ha un atur juvenil, i parlo de l'any 2019, no del 2020, quan encara no havia començat la pandèmia, del 25%. És l'atur més alt de tota Europa".

I referint-se encara als joves, ha explicat: "Els hem dit: quedeu-vos a casa; a qui no treballa, oblida-te'n perquè durant la pandèmia treballar serà molt difícil; a qui estudia, li diem que millor que és millor que no hi hagi interaccions; a qui fa esport, li diem, escolta, avui entrenaràs perquè estem una mica millor, però demà no perquè estem una mica pitjor.... A qui fa competicions, d'aquestes amateurs, li diem no, no competiràs; tampoc podràs sortir a la nit, relacionar-te, no, perquè des de juliol hem tancat tot l'oci nocturn. I, a més, des de mitjans d'octubre, et posem un confinament a les 22h És molt complicat tot això, molt complicat."

I ha reblat: "Evidentment, si el que volem és controlar la pandèmia, no ens movem, ens tanquem i ja està. Ara, morirem d'una altra cosa. Aquest equilibri, que no sé si el sabem trobar, és molt complicat. Hem de donar aire."

Vegeu aquí la conferència de premsa íntegra (el fragment aquí ressenyat és a partir del punt 01.16.50):


A banda, Argimon també ha reclamat al Ministeri de Sanitat que obri la franja d'edat per les vacunes Astra Zeneca "com a mínim fins als 65 anys", argüint que no té sentit tenir mestres o mossos de 32 anys vacunats i de 62 sense vacuna. Argimon també ha destacat que la variant britànica del coronavirus "ja és la predominant a Catalunya, amb un 60% dels casos", i ha reconegut que aquesta xifra "ha arribat una mica abans del que s'esperava".

Per altra banda, el nou protocol de residències que es començarà a aplicar aquesta setmana inclou que les persones vacunades amb les dues dosis ja no seran considerades contactes estrets, cosa que suposarà acabar amb els aïllaments per aquest motiu.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —