Un assistent a la instal·lació d'Arnau Sala a Batea, en la segona jornada del festival Eufònic
Per ACN
Publicat el 22 d’agost 2021

Arnau Sala ha estat un dels protagonistes de la segona jornada de l'Eufònic, que aquest dissabte ha posat el focus a la Terra Alta. L'artista ha traslladat els sons i les sensacions del memorial de les Camposines de la batalla de l'Ebre a la capella del Sant Sepulcre de Batea. Ho ha fet a partir de sons enregistrats al monument que després ha transformat digitalment i d'una passarel·la elevada que volia recrear la sinuositat i elevació d'un passadís del memorial. "L'obra sense públic no té cap sentit, és interactiva i és una experiència individual", ha indicat. A la porta de la capella posteriorment hi va actuar Valentina & The Electric Post. I a l'església del poble vell de Corbera d'Ebre la música electrònica de Fennesz va tancar la jornada.


Concert de Valentina & The Electric Post a l'exterior de la capella del Sant Sepulcre de Batea. Eloi Tost (ACN)

A partir d'un encàrrec de l'Eufònic i del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre, l'artista Arnau Sala ha creat una instal·lació a la Capella del Sant Sepulcre de Batea. La instal·lació parteix d'un efecte acústic generat per l'estructura del memorial de Les Camposines, un monument aixecat sobre una antiga trinxera de la batalla de l'Ebre. L'espectador interactua amb l'obra acostant-s'hi i pujant en una tarima que fa pujada i, segons es mou, percep els sons de manera diferent.  L'artista no descarta reproduir l'experiència en un altre indret tot i que alerta que s'hauria d'adaptar al nou espai.

Aquest diumenge l'interès es trasllada a Miravet, on Tomomi Kubo interpreta peces de Bach amb un instrument protoelectrònic inventat a principis del segle XX, anomenat Ondes Martenot. També hi actua Barba Corsini. De cara a la setmana que ve, dijous i divendres, se celebrarà Eufònic Pro, la cita per als professionals. El director del festival, Vicent Fibla, ha apuntat que el format híbrid del 2020 "ha vingut per quedar-se".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —