Persona dormint al carrer
Publicat el 15 de juliol 2020

La Fundació Arrels ha anunciat que posa en marxa una nova pàgina web per facilitar i promoure els recomptes i censos de les persones sense llar als municipis catalans. L’organització, que ha dut a terme recomptes i censos a la ciutat de Barcelona, vol ampliar les dades a tot el territori català.

Des del 2016, cada any, la fundació duu a terme un cens dels sensesostre a Barcelona en el marc de la campanya europea "European End Street Homelessness Campaign" impulsada per World Habitat, en la qual participen 13 ciutats.

Gràcies a aquests censos, la Fundació Arrels va poder elaborar l’informe Viure al carrer a Barcelona. Radiografia d’una ciutat sense llar, el qual analitza la situació de les persones sense llar a Barcelona a partir de dades obtingudes durant els darrers quatre anys. La informació recopilada els ha permès plantejar una sèrie de mesures concretes per resoldre la situació a la ciutat.

L’organització posa èmfasi en el fet que "conèixer aquesta realitat és un primer pas, bàsic, però imprescindible, per guiar les polítiques socials i desenvolupar recursos útils que s’adaptin a la situació i s’enfoquin a aconseguir que ningú hagi de viure al carrer i a garantir el dret a l’habitatge".

Un cens en l'àmbit català

Les dades de la situació de les persones que viuen al carrer als 947 municipis catalans són mínimes. Només 11 municipis han realitzat recomptes al llarg dels últims 10 anys, en els quals s’han comptabilitzat 1.599 persones sense sostre. A més a més, el 2017, l’Estratègia Integral per a l’abordatge del sensellarisme a Catalunya, va recollir dades de 719 municipis i va xifrar en 2.347 les persones que viuen al carrer en coneixement dels serveis socials.

La fundació anima a actualitzar i ampliar aquestes dades per poder millorar la situació. "Per començar, proposem centrar-nos en els 66 municipis de més de 20.000 habitants, els quals acullen el 72 % de la població. Dimensionar la problemàtica permet donar-hi resposta i fer prevenció", explica.

El nou web posa a disposició de tothom una guia pràctica per organitzar un recompte, així com una guia pràctica per organitzar un cens amb recomanacions i els passos a seguir en cada cas.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —