Compte enrere per a una Festa Major de Sants marcada per la pandèmia
Per ACN
Publicat el 24 d’agost 2021

Després que l'any passat la Festa Major de Sants s'hagués d'anul·lar per la situació sanitària a Barcelona, el barri es prepara per a la celebració amb la mirada posada en complir totes les mesures anticovid. Els organitzadors creuen que no es repetiran les situacions d'amuntegament de Gràcia i sostenen que ells es poden relaxar "una mica més" perquè al barri "mai hi ha hagut grans aglomeracions", ni tan sols abans de la pandèmia.

La festa s'ha reduït de vuit a cinc dies i només hi haurà vuit espais guarnits per nou comissions de festes. Aquests dies els veïns ultimen les decoracions dels carrers, que seran més austeres perquè no hi haurà concurs. Enguany, per extremar les mesures de seguretat, els guarniments es limitaran als sostres dels carrers.

 

Una festa preparada per si hi ha toc de queda

Pol Bridgewater, vicepresident de la Federació de carrers de la Festa Major de Sants, ha explicat en declaracions a l'ACN que tots els actes "ja es van programar pensant que hi hauria toc de queda". Per aquesta raó ha assegurat que la decisió del TSJC sobre la nova proposta de la Generalitat, que afecta els municipis amb més de 20.000 habitants i una incidència superior als 125 casos per cada 100.000 habitants, no els afectarà gaire. Amb tot, ha reconegut que el que no poden controlar és allò que passi "fora de l'espai estricte de la Festa Major".

Hi hagi toc de queda o no, Bridgewater ha destacat que hi haurà "controls d'accessos, controls d'aforament i un recompte molt estricte de qui accedeix i qui surt" dels recintes. Tot i que l'organització encara no sap exactament quantes activitats tindrà la festa gran del barri, sí que té clar que hi haurà programació matí, migdia i vespre. Per tal de facilitar el control d'aforament s'està treballant per posar en marxa un aplicatiu que permeti reservar entrades pels esdeveniments. Amb tot, si a darrera hora queden entrades, la gent s'hi podrà apuntar si deixa el seu nom i les seves dades de contacte per garantir el rastreig en cas que sigui necessari.

La decoració, enguany més senzilla i austera

El vicepresident de la Federació de carrers de Festa Major ha detallat que "ha estat tot un repte" organitzar les festes d'aquest any perquè durant el mes de maig les dades de contagis feien pensar que hi hauria més restriccions. Per aquesta raó han decidit concentrar la festa gran en cinc dies en comptes de vuit.

El fet que els guarniments s'hagin limitat als sostres dels carrers i que no hi hagi concurs oficial ha fet que forces veïns hagin optat per fer decoracions més senzilles i austeres. Així ho han fet els del carrer Finlàndia que enguany, aprofitant que fan 40 anys, estendran literalment les samarretes de les festes majors passades. Han decidit fer-ho "fàcil", ha dit el president de la comissió de festes del carrer, Nèstor Romero, tot explicant que els decorats que havien preparat per a l'any passat se'ls guarden per l'any que ve. De fet, aquest any els veïns del carrer Finlàndia han preferit centrar-se a programar moltes activitats "perquè tenen molts socis".

Qui s'hi ha esforçat força més és la comissió de festes del carrer Guadiana, que ja gairebé ho té tot a punt per a la festa. Ells han optat per fer un ensostrat de temàtica marina perquè volien que el seu carrer lluïs amb molts colors "per donar alegria". Així ho ha detallat la Sílvia Bastús, que ha assegurat que gran part dels guarniments ja els tenien fets de l'any passat. De fet, si tot va com tenen previst, aquest dilluns començaran el muntatge al carrer. "Depenem de què ens posin l'escenari perquè el carrer ens quedi absolutament tallat", ha destacat il·lusionada.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —