Arrenca el judici contra Tamara Carrasco
Per ACN
Publicat el 28 de setembre 2020

El jutjat del Penal número 25 de Barcelona obre aquest dilluns vista oral contra l'activista Tamara Carrasco. A finals de gener d'aquest any la fiscalia feia pública la seva petició de pena, concretament de set mesos de presó i inhabilitació especial per l'exercici del dret de sufragi durant la condemna.

El ministeri públic considera que Carrasco va cometre un delicte d'incitació de desordres públics i acusa l'activista d'haver enviat un missatge de veu a través de WhatsApp on "impartia directrius per accions reivindicatives dels CDR durant la Setmana Santa del 2018".

El ministeri públic considera constatat que la nit del 26 i la jornada del 27 de març una "multitud de persones indeterminada" va fer actes per "pertorbar la convivència i el normal desenvolupament". També destaca que el missatge de veu constitueix un delicte de distribució o difusió pública d'una consigna que incita a la comissió d'un delicte de desordres públics.

Llibertat de moviments restringida

Tamara Carrasco va ser detinguda l'abril del 2018 i inicialment va ser investigada per l'Audiència Nacional per rebel·lió i terrorisme. El novembre del mateix any el magistrat de l'Audiència Nacional Diego De Egea decidia enviar el cas als jutjats catalans per un delicte de desordres públics. Tot i això, va mantenir sobre Carrasco l'obligació d'estar confinada al seu municipi. Sis mesos més tard, l'Audiència de Barcelona va acordar que fos el jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona i no el jutjat d'instrucció número 1 de Gavà qui es fes càrrec de la causa contra Carrasco.

A finals de maig del 2019, després de més d'un any, el jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ordenava l'aixecament del confinament de Carrasco.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —