Selectivitat a la UB
Per ACN
Publicat el 08 de juny 2021

Un total de 39.775 estudiants han començat a les 9 hores les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Aquests estudiants van començar el batxillerat amb normalitat el 2019, però al març del 2020 la pandèmia ho va canviar tot. Després del confinament, aquest curs han compaginat les classes en línia amb les presencials.El que no ha canviat són els nervis a les portes de les seus on es fan els exàmens, ultimes repassades i ànims entre professors i alumnes. Com l'any passat, les entrades s'han fet de forma esglaonada i un cop a l'aula, separació entre examinats. A la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB) uns cartells informaven que els exàmens estaven disponibles en català, castellà i aranès.

Tres llengües, com "cada any"

Fa menys de 24 hores el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obligava el Govern a facilitar els enunciats dels exàmens en català, castellà i aranès. El passat dilluns el TSJC va admetre el recurs presentat per l'Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya. Aquesta entitat considerava que no es respectava el dret d'elecció de l'alumne, ja que les instruccions de les PAU contemplen que els enunciats s'entreguen en català i si algú els vol en castellà o aranès ho ha de demanar.

Davant aquesta decisió, la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, va respondre que no s'alteraria el "desenvolupament habitual" de les PAU i que ja estava garantit que es poguessin fer en les tres llengües. A més, va denunciar la "voluntat" dels tribunals d'inferir en les proves.

Pocs comentaris al respecte entre els alumnes, però sí que com a novetat es podien veure cartells a les pissarres de les aules de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB) en què s'informava que els exàmens estaven disponibles "com cada any" en català, castellà i aranès.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —