Arriba als cinemes el guardonat film francès ‘Las cosas que decimos, las cosas que hacemos’
Per ACN
Publicat el 30 de juny 2021

Un dels grans títols francesos de l’any, guanyador del premi Lumière a la millor pel·lícula i del guardó de la crítica francesa: el film Las cosas que decimos, las cosas que hacemos, d’Emmanuel Mouret, arriba als cinemes aquesta setmana. També s’estrena la comèdia fantàstica Mandíbulas, una de les cintes més aplaudides del darrer Festival de Sitges, i en català, ‘4 nens i ‘Allò’’. Despré s de passar pel Festival de Màlaga, també s’estrena ‘Hombre muerto no sabe vivir’, la darrera pel·lícula d’Ezekiel Montes. Pel que fa a les plataformes destaquen les estrenes de la pel·lícula ‘La guerra del mañana’, protagonitzada per Chris Pratt, a Amazon Prime i la primera part de la trilogia ‘La calle del terror’, a Netflix.

El film ‘Las cosas que decimos, las cosas que hacemos’ se situa durant les vacances d’una família. La Daphné, embarassada de tres mesos, es troba sola per rebre a Maxime, el cosí de la seva parella, en François, que ha hagut de marxar a París per cobrir la baixa d’un company que està malalt. Durant quatre dies, mentre esperen la tornada d’en François, la Daphne i en Maxime es coneixeran i compartiran històries molt íntimes que els aproparan.

‘Mandíbulas’

Quan en Jean-Gab i en Manu, dos amics no massa intel·ligents, troben una mosca gegant viva i atrapada en el maleter d’un cotxe, decideixen entrenar-la per guanyar diners amb ella. Primer va ser una roda, a ‘Rubber’, després una jaqueta a ‘La chaqueta de piel de ciervo’ i ara és una mosca de dimensions enormes. L'última pel·lícula de Quentin Dupieux ha estat nominada a millor actor pel Festival de Sitges i ha passat per la secció oficial de la Mostra Internacional d’Art Cinematogràfic de la Biennal de Venècia.

‘El robo del siglo’

Basat en fets reals, el film ‘El robo del siglo’ narra la història d’un grup de lladres que van assaltar una sucursal bancària a l’Argentina el gener del 2006, on van buidar més de la meitat de caixes de seguretat. La pel·lícula es va estrenar a l’Argentina i es va convertir en la segona pel·lícula feta al país més vista en el dia de la seva estrena. A més, el film va clausurar la 23a edició del Festival de Cinema de Màlaga.

‘Un blues para Teheran’

Dirigit per Javier Tolentino, el documental ‘Un blues para Teheran’ mostra un Iran on la tradició i la modernitat conviuen i es confronten. Erfan convida a descobrir un país tant miseriós com culte a través de la música i la seva gent. Ell és un jove kurd, irònic i divertit, que vol convertir-se en director de cine. Canta, escriu poesia, viu amb els seus pares i el seu lloro, però desconeix el que és l’amor. El muntatge ha passat per diversos festivals, entre els quals destaquen el Festival de Màlaga, el Festival Internacional de Cinema de Moscu o el D’A Film Festival.

‘Fast & Furious 9’

Després de 20 anys de saga, arriba a les sales la novena part de ‘Fast&Furious’ dirigida per Justin Lin i protagonitzada de nou per Vin Diesel. Dom Toretto porta una vida tranquila amb la Letty i el seu fill, Brian, però saben que el perill sempre està amenaçant-los. Aquesta vegada, en Dom es veurà obligat a enfrontar-se als pecats del seu passat si vol salvar aquells a qui més estima. L’equip es torna a reunir per impedir un complot a escala mundial, liderat per un dels assassins més perillosos als que s’han enfrontat.

‘Hombre muerto no sabe vivir’

Després de passar pel Festival de Màlaga, arriba als cinemes ‘Hombre muerto no sabe vivir’, la darrera pel·lícula d’Ezekiel Montes, protagonitzada per Antonio Dechent, Rubén Ochandiano, Elena Martínez, Jesús Castro, Paco Tous, Nancho Novo i Manuel de Blas. La història gira al voltant d’en Tano, qui a ha treballat tota la seva vida per en Manuel, un empresari de la construcció que en èpoques de bonança va controlar tota la ciutat. Ara, a la vellesa ,en Tano veu com en Manuel ja no pot portar l’empresa i tota l’estructura s’enfronta a un canvi generacional, nova gent, nous negocis i una nova forma de portar la companyia. Tot, però, amb la mateixa violència de sempre.

‘4 nens i ‘Allò’’

‘4 nens i ‘Allò’’, que arriba als cinemes en català, és la història d’en David i de l’Alice, una parella que decideix fer vacances amb els seus nens al comtat costaner de Cornwall. Allà, a la platja, descobreixen una màgica i rondinaire criatura, que té l’habilitat de concedir qualsevol desig. La pel·lícula està dirigida per Andy De Emmony.

HBO

‘Legend of the underground’

Després de passar pel Festival de Tribeca, HBO estrena aquest dimecres el documental ‘Legend of the underground’, una mirada a la discriminació que hi ha a Nigèria. El muntatge s’endinsa en la vida de diversos joves carismàtics i inconformistes que han d’escollir entre lluitar per la llibertat d’expressió al país africà o marxar als Estats Units. Amb tot, es mostra com través de les xarxes socials i la creativitat, provoquen una revolució cultural que desafia els ideals de gènere i els drets civils.

Amazon Prime

‘La guerra del mañana’

Amazon estrena la pel·lícula ‘La guerra del mañana’, protagonitzada per Chris Pratt. El film mostra com el món es paralitza quan un grup de viatgers en el temps es transporta des de l’any 2051 per entregar un missatge urgent: la humanitat està perdent la guerra mundial contra una espècie alienígena letal. L’única esperança de supervivència és que els soldats i els ciutadans del present es transportin al futur i s’uneixin a la lluita.

‘Últimas noticias en Yuba County’

Una dona enxampa el seu marit al llit amb una altra dona i, a causa d’això, ell mor d’un infart. Ella l’enterra i s’aprofita de la seva desaparició per ser el centre d’atenció. Malgrat tot, aviat haurà d’esquivar policies i criminals, mentre oculta la veritat. La comèdia negra la protagonitzen Mila Kunis o Juliette Lewis, entre altres.

Netflix

‘La calle del terror’

Netflix estrena la trilogia ‘La calle del terror’. El 1994, un grup d’adolescents descobreix que els terribles esdeveniments que han sacsejat el seu poble durant diverses generacions podrien estar connectats, de manera que fins i tot ells mateixos podrien ser el pròxim objectiu. Basada en l’exitosa saga de terror de R.L.Stine ‘La calle del terror’ (Ediciones B), continua el malson que ha turmentat el poble de Shadyside durant 300 anys.

‘Audible’

El documental narra la vida d’Amaree McKenstry, esportista a una escola per sords, i els seus millors amics mentre pateixen la pressió del seu últim any d’institut. L’Amaree i els seus companys alliberen tensions en el camp del futbol mentre lluiten per conservar una ratxa de victòries sense precedents, al mateix temps que assimilen la tràgica pèrdua d’un amic íntim. Amb tot, la història narra com un grup d’amics planta cara a l’adversitat.

‘Jóvenes altezas’

Quan el príncep Guillem arriba al prestigiós internat de Hillerska, per fi té l’ocasió de descobrir-se a si mateix i esbrinar la classe de vida que realment vol. Aleshores comença a somiar amb un futur de llibertat i d’amor incondicional, lluny de les seves obligacions. Fins que, de sobte, es converteix en el pròxim de la línia successòria i el seu dilema s’agreuja: ha de decidir entre l’amor o el deure.

‘La 8a noche’

Arriba una batalla de vuit dies de vida o mort per impedir que es trenqui el que reté allò que no pot despertar. Si es desperta, escamparà el seu camí de pedres per sembrar el caos arreu del món. El muntatge és la cinquena pel·lícula de terror coreana que arriba a Netflix.

Filmin

La plataforma estrena la sèrie ‘Célula de crisis’, un thriller polític dirigit per Jacob Berger (‘Aime ton père’). La història se situa a la capital humanitària del món, Ginebra, per descobrir la cara fosca de les grans organitzacions que negocien amb les vides dels milions d’habitants que viuen en zones en conflicte.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —