Torre elèctrica
Per EFE
Publicat el 07 de setembre 2020

Malgrat que Bathurst, una petita comunitat fundada a Sierra Leone el 1817, es trobi a només 12 quilòmetres de Freetown, la capital del país, no ha estat fins ara que ha aconseguit acabar amb més de 200 anys d'aïllament gràcies a l'arribada de l'electricitat.

La manca d'electricitat i aigua, l'absència de carreteres o la carència d'un centre de salut apropiat són alguns dels problemes als quals s'enfronten diàriament els més de 3.000 habitants de Bathurst, la majoria descendents d'esclaus africans alliberats per la marina britànica a inicis del segle XIX.

"Som un Ministeri i un Govern que respon. Estic molt orgullós d'encendre el transformador de 1.000 quilovatamperes encarregat per a la comunitat de Bathurst després de 204 anys", va assenyalar dimarts passat el ministre d'Energia del país, Alhagi Kanja Sesay. També va admetre que era inadmissible que en ple 2020 encara quedessin habitants en aquella part del país que visquessin sense llum.

Malgrat això, la instal·lació elèctrica a Sierra Leone és un greu problema, ja que només arriba a un 13% del país i és eminentment urbana.

Satifacció entre la ciutadania

Per als veïns de Bathurst aquest fet és tota una fita. Ebu Johnson, una antiga dirigent local, declara als seus 90 anys que se sent "molt, molt feliç" d'haver pogut veure arribar l'electricitat al seu poble abans de morir. "El nostre centre comunitari ara té llum, així com la nostra església i altres cases... Donem les gràcies al govern de Sierra Leone. Ara que ja s'ha resolt el problema elèctric volem ajudes per poder tenir unes bones carreteres", ha afegit Johnson.

Igual d'emocionat es va mostrar l'actual líder de la comunitat, Theophilus Adeyemi Johnson, qui ha declarat que el fet de viure sense llum ha estat sempre un repte per a la comunitat. "Viure en un poble sense electricitat és com viure en una casa sense sostre, estàs exposat a la pluja i al sol i a altres coses que no són bones per a la salut. Aquesta és la situació a la qual s'ha hagut d'enfrontar Bathurst", ha sentenciat Johnson.

Amb aquesta gran millora, el dirigent preveu que el desenvolupament de la zona augmenti. "També millorarà l'estatus educatiu, social i econòmic de tota la població", ha vaticinat Johnson.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —