- vídeos -
Fotograma del curt
Publicat el 15 d’agost 2020
Duració 5.30 MIN.

Algunes relacions entre pares i fills es construeixen gràcies a una passió compartida per al futbol, la lectura o el cinema. Altres famílies es relacionen a través del noble art de preparat maletes. Aprofitar fins i tot l'espai més minúscul del teu equipatge no és una tasca senzilla, requereix concentració, habilitat i escoltar els consells. Després de molts anys practicant, en Sam ja s'ha convertit en tot un expert en l'estudi de la millor col·locació de la roba dins la maleta. 

Inspirat en un poema de 150 paraules escrit per Ron Koethke, Negative Space és una obra de producció francesa dirigida per Ru Kuwahata i Max Porter. El curt estrenat el 2017 va guanyar el premi del públic del Festival d'Austin i va ser nominat a l'Oscar i a l'Annie. La peça ha estat visionada en 314 festivals diferents. 

Pots trobar els subtítols del curt a sota. 

— Transcripció —

El meu pare em va ensenyar a empaquetar. Col·loca-ho tot sobre una superfície. Guarda la meitat. Enrotlla les coses que s’enrotllen. Posa les coses que s’arruguen sobre peces de cotó. Després els pantalons, doblegats per la meitat. Posa els mitjos als forats. Els cinturons al voltant com una serp. Un plàstic a sobre de tot. Després, afegeix les sabates. Vesteix les coses que pesen. 

Vam començar quan era petit. Enrotllava els mitjons. Després, em posava a la maleta. Alguns nois feien vincles amb els seus pares jugant a bàsquet o parlant de chevrolets. Nosaltres els fèiem amb l’equipatge. 

Quan tenia dotze anys, si el meu pare estava enfeinat, jo li preparava la maleta. La mare ho va intentar, però no tenia l’estil. Arribava algun lloc per la feina, obria la maleta i m’enviava un missatge: “perfecte”. Aquella paraula seva significava molt per mi. 

El funeral va ser terrible. El meu pare estirat en aquell recipient enorme i jo pensant: “mira tot aquest espai desaprofitat”. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —