- vídeos -
Després de 15 anys treballant d'enginyer de projectes a Barcelona, el berguedà Oriol Baró va decidir fer de la seva passió per la muntanya i la neu la seva feina. El 2018, Baró va fundar la marca Liken Skis, que fabrica esquís de fusta, d'alta qualitat, fets a mida per al client i de quilòmetre zero. Tres anys després, el negoci, que ha viscut més vida en pandèmia que sense, ha estat reconegut amb el Premi Nacional d'Artesania, un reconeixement que distingeix actors rellevants de l'artesania estatal que amb la seva feina fan del sector un motor d'economia, ocupació i innovació. Oriol Baró va fabricar amb els seus amics Toni i Adrià els primers esquís el 2015. Tots tres, enginyers, van aprofitar els seus coneixements i vídeos que van trobar a internet per a fabricar-los. Tres anys després, Liken Skis ja ha fabricat prop de 150 esquís. La clau de l'èxit, explica el berguedà, és haver aconseguit
Per Redacció i ACN
Publicat el 05 de gener 2022

Després de 15 anys treballant d'enginyer de projectes a Barcelona, el berguedà Oriol Baró va decidir fer de la seva passió per la muntanya i la neu la seva feina. El 2018, Baró va fundar la marca Liken Skis, que fabrica esquís de fusta, d'alta qualitat, fets a mida per al client i de quilòmetre zero.

Tres anys després, el negoci, que ha viscut més en pandèmia que sense, ha estat reconegut amb el Premio de l'Emprenedoria als Premis Nacionals d'Artesania, un reconeixement que atorga el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, i que distingeix actors rellevants de l'artesania estatal que amb la seva feina fan del sector un motor d'economia, ocupació i innovació.

Oriol Baró va fabricar amb els seus amics Toni i Adrià els primers esquís el 2015. Tots tres, enginyers, van aprofitar els seus coneixements i vídeos que van trobar a internet per a fabricar-los. A dia d'avui, Liken Skis ja ha fabricat prop de 150 esquís.

La clau de l'èxit, explica el berguedà, és haver aconseguit "un producte d'alta qualitat i proximitat, fruit del rigor diari i treballant per buscar l'excel·lència". A més, tot i que els esquís artesanals són més cars que els industrials, "cal analitzar altres aspectes, com ara si volem que l'hagi fet una multinacional o una persona, i que sigui de proximitat i de forma completament artesanal", remarca Baró a l'ACN. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —