Promoció androcèntrica, vikings i molts mascles
Publicat el 07 de maig 2020

El tràiler de l'última edició d'Assassins Creed ja ha batut rècords d'audiència en menys d'una setmana. En dos dies va sobrepassar els 10 milions de visites en YouTube. Es tracta d'una peça de màrqueting cinemàtica de tres minuts i mig en què el protagonista, Eivor, passeja pel seu poblat a la noruega vikinga i viatja a Anglaterra per intervenir en les corresponents batalles. La pregunta, però, residia en el gènere d'aquest protagonista, ja que, mentre que en entregues anteriors s'havia deixat escollir el gènere del personatge, el tràiler de Valhalla no deixava entendre que això fos una possibilitat.

La discussió entre la comunitat va girar al voltant d'aquesta proposta, dividida en aquells que volien un personatge femení que protagonitzés l'entrega i aquells que ho consideraven innecessari, apel·lant o bé al rigor històric o a la complexitat narrativa. Poc després, la productora Ubisoft va aclarir els dubtes i va anunciar que sí que es podria escollir si el personatge jugable seria home o dona. Tanmateix, el fet que la promoció oferta fins avui pràcticament no mostri la protagonista femenina ha aixecat polèmica.

No és la primera vegada que ocorre; en l'edició anterior, Assassin's Creed Odyssey, a l'inici es podia escollir el sexe del protagonista, però al tràiler només apareixia representat Alexios, el personatge masculí, tot i ser la protagonista femenina, Kassandra, el personatge cànon de la narrativa, tal com va indicar el director creatiu del joc, Jonathan Dumont, a Reddit. Una cosa semblant va passar amb Assassin's Creed Syndicate, que, tot i que els jugadors haurien de jugar amb un personatge femení i un masculí obligatòriament per tal d'avançar en el joc, a la caràtula hi apareixia el personatge masculí Jacob dominant la portada i, en canvi, el femení Evie en un lloc secundari.

Portada de Assassin's Creed Syndicate

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —