Les associacions veïnals de Barcelona demanen un nou reglament municipal de participació ciutadana
Per ACN
Publicat el 01 d’abril 2021

La Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i el Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) exigeixen un nou reglament municipal de participació ciutadana. Les dues entitats lamenten que la justícia hagi rebutjat el recurs contra la sentència del TSJC que va anul·lar el reglament de l'Ajuntament de Barcelona que preveia les consultes i multiconsultes.

Consideren que el fet que s'hagi tombat el reglament és un "atac frontal al dret a la participació" ciutadana. Davant d'això, insten el govern de Colau i la resta de grups municipals a fer una nova norma que "mantingui l'esperit del reglament suspès" i els demanen fer-ho "de forma ràpida". A més, es comprometen a col·laborar en l'elaboració del nou reglament. 

Les dues organitzacions també demanen a les forces representades al Congrés que eliminin l'article 71 de la Llei Reguladora de les de les Bases de Règim Local, que obliga a tenir un acord previ i per majoria absoluta i l'autorització del govern central per poder fer una consulta. 

A principis de març, el Tribunal Suprem va rebutjar l'admissió a tràmit del recurs presentat per l'Ajuntament de Barcelona contra la sentència del TSJC que va anul·lar el reglament de participació ciutadana.

El novembre del 2019 el TSJC va anul·lar-lo arran d'un recurs presentat per Abogados Catalanes por la Constitución perquè no explicitava que cal demanar permís al govern espanyol per aprovar aquest tipus d'iniciatives.

En rebre la notificació del Suprem a principis d'aquest mes, fonts municipals ja van indicar que el consistori treballaria per "actualitzar" el Reglament de Participació amb les sentències judicials i "incorporar-hi" altres projectes com els pressupostos participatius i la participació digital i telemàtica. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —