- entrevistes -
"Una astròloga et fa la carta astral i jo et comparo amb quin tipus de pa ets"
Per Georgina Largo i Maria Bach
Publicat el 28 de novembre 2021

Charas Vega comença a analitzar quin signe de l’horòscop ets a partir de tres preguntes i una primera impressió. Amb només 26 anys ha creat un compte de mems del zodíac sota el nom de @charcastrology. La secció d’astrologia de la SuperPop s’ha traslladat a Instagram i ara es presenta amb diapositives de PowerPoint. Temàtiques d’actualitat i elements quotidians sota un títol de WordArt. Un dia et diu quina comunitat autònoma ets i al següent et compara amb els personatges del Joc del Calamar. 

Malgrat ser d’Eivissa, el mar l'avorreix. Quan quedem per fer l’entrevista, però, no s'oblida de les seves illes i demana una ensaïmada de crema. Per compensar, un cafè sense sucre. El que havia de ser una entrevista, es converteix en una conversa en una cafeteria.


Quin signe ets?
Escorpí, vaig fer anys la setmana passada.

Els Escorpí tenen mala fama. T’has sentit rebutjada pel teu signe de l’horòscop? 
Només els meus amics m’han fet algun comentari entre bromes. No hi ha un signe que estigui vetat, però entenc que hi ha mala fama i que molts se la mereixen.

Ets determinista amb els signes dels altres?
No, mai. Hi ha una carta astral molt llarga, però quan parlo amb els meus amics ho faig des de la broma. Al final, faig mems. Per tant, no hi ha ningú que estigui vetat i no hi ha ningú que no pugui entrar a casa meva. Tinc amics que no entren perquè volen opositar per ser policia, però pel signe poden entrar.

En general, l’astrologia està vinculada a certs estereotips. També t’has sentit rebutjada per creure en aquest tema?
He rebut comentaris de gent aliena a tot això dient-me que com puc creure en això, que és una tonteria, que estic venent màgia… Molts em diuen estafadora. Faig mems, si vols dones like i, si no, no. No faig teràpies, ni classes, ni res. Hi ha certs estigmes en la gent que està més relacionada amb el món de la ciència. Fins i tot, al meu grup d’amics hi ha el típic noi o noia que li encanta la ciència, i és com: deixa que la teva àvia vagi a missa i deixa’ns en pau. Si la gent vol creure en el que li doni la gana, que hi cregui. 


"Molts em diuen estafadora. Faig mems, si vols dones like i, si no, no"


Què penses sobre la creença, sobretot per part dels homes, que l’astrologia és cosa de dones? 
En part, històricament tenen raó perquè l’àmbit dels sentiments ha estat relegat a les dones, i una cosa amb què estic molt d’acord és que, quan parles d’astrologia, parles de relacions interpersonals, sentiments i coses que no estan dins de la masculinitat estàndard.

Es parla dels horòscops al sopar de Nadal de Charcastrology?
Amb els meus amics més propers no parlo tant d’astrologia, perquè ja em passo moltes hores parlant-ne. Parlem més d’altres coses, perquè al final l’horòscop és el tema més fàcil al qual recórrer per tot això. Quan arribo a casa, vull parlar de qualsevol altra cosa.

Amb la família tampoc?
La meva àvia és astròloga i està súper ficada, però potser només fem algun comentari superficial. Com és un tema del qual hem parlat molt en un passat, ara preferim parlar de política.


La teva afició ve d’aquí?
No especialment. Sí que m’ha animat i m’ha remogut el fet que a casa meva no s’hagi vist malament, però diguem-ne que és una cosa que està allà i no n’és el motor.

Què va estudiar la teva àvia per ser astròloga?
La meva família per part de mare és nord-americana i la meva àvia va estudiar cursos d’astrologia a la universitat d’allà. A la UB hi ha un màster d’astrologia que ara s’està posant més de moda, però abans, als Estats Units, ja hi havia més coses d’aquest tipus que aquí.

La teva àvia t’ajuda a fer mems?
No, de fet ella s’ho pren molt seriosament. A mi em preocupava que s’ho prengués com que m’estava rient d’ella, perquè faig mems des de l’humor. Ella em va respondre amb un mem que deia: That’s a typical scorpio. És "la puta ama”. Ella ho fa molt seriosament i jo molt còmic, però sempre des del respecte.


"Quan un Escorpí et trenca el cor, et comences a interessar per l'astrologia"


Llavors, quan va començar a interessar-te l’astrologia?
Jo sempre dic que quan un escorpí et trenca el cor és quan, de cop, et comences a interessar per l’astrologia. Un noi es va portar molt malament amb mi i era escorpí, una amiga em va començar a parlar d’astrologia, em va agradar i la meva manera de superar la ruptura va ser obsessionar-me amb l’astrologia.

Com et vas informar sobre el tema?
He llegit llibres i em vaig ficar de ple al Tumblr d'astrologia on recomanaven llibres, podcasts… Però m’he informat més seguint podcasts i vídeos de YouTube, que llegint llibres. Amb els llibres em vaig trobar amb la barrera que, per exemple, un dels anys 70 era molt masclista. Al final, acabes indagant en coses més recents i que tinguin menys rancietat. 

Com va començar Charcastrology?
Ho vaig començar el 5 de març de 2020 a setmana i mitja de l’apocalipsi. No tenia ni idea del coronavirus, de fet, era de les que deia que no passaria res. No ho vaig fer pensant en què la gent estaria més atenta, sinó perquè estava fent un TFG i necessitava alguna cosa per distreure'm. Ho vaig començar, va ser la pandèmia i com tenia molt temps lliure vaig començar a donar-li més fort. Ha donat la casualitat que la gent estava més amb el mòbil i estic segura que ha tingut tant d’èxit perquè ha estat just en aquest moment.

Per a tu s’ha convertit en una professió o segueix sent un passatemps?
En el moment que comences a guanyar diners ja es professionalitza i jo he començat a guanyar-ne, així que, ja s’està passant de hobby. Per a mi, meravellós, perquè m’està donant un sobresou que em permet fer coses com anar al psicòleg, al dentista, coses increïbles que el meu sou d’abans no em donava. Està bé professionalitzar-ho, però hi ha un xoc perquè la gent creu que sóc astròloga, i el que sóc és un compte de mems. Una astròloga et fa la carta astral i jo et comparo amb quin tipus de pa ets.


També estàs col·laborant amb diferents marques. Alguna vegada has dit que no?
“I’m a hoe”. No, no, no em prostitueixo. He dit que sí a coses molt estranyes i encara no ha arribat cap cosa que hagi dit que no, que dona-li temps. L’últim que vaig fer va ser un club swinger.

Quina ha estat la proposta més estranya?
Per ara, el club swinger ha estat el top, el més boig i amb el que millor m’ho he passat, però he tingut col·laboracions amb marques molt grans com Tinder o Amazon.

Per què creus que el teu compte ha tingut tant d’èxit?
Soc una persona jove parlant amb gent jove i es nota, la gent pot veure’s reflectida. Per altra banda, l’ús de l’humor és una cosa que enganxa. A més, a les xarxes socials apremia el 'jo' i és molt més fàcil que algú comparteixi que és pa de plàtan. És molt més fàcil que un contingut sigui viral a partir del 'jo' i que la gent es vegi representada per compartir-ho.


"A les xarxes socials apremia el 'jo' i és molt més fàcil que algú comparteixi que és pa de plàtan"


Com t’inspires?
Em vaig apuntant les idees en un bloc de notes i ho faig del que sigui. Hi ha coses que m’agraden i n'entenc, però hi ha altres que senzillament em ve de gust aprendre'n i això és una excusa per fer-ho. Per exemple, quan vaig fer els nivells de l’infern de Dante, vaig aprofitar per aprendre-me’ls. 

No et quedes sense idees?
Per ara no i, porto un any i mig. La part bona és que el límit és el cel i si em van sortint coses, jo vaig fent. 

Et vas inspirar en algun altre compte per començar?
No, potser em vaig inspirar en algun post de Tumblr que tenia guardat, però he rebut gent que em diu que la copio. Hi ha un compte molt totxo d’astrologia que em va bloquejar i jo no tenia ni idea de qui era. Jo sempre ho intento fer a la meva manera i crec que es nota molt quan ho faig jo. A vegades hi ha temes que se solapen perquè, per exemple, a Halloween vols saber quin tipus de bruixa ets.

Hi ha algun tipus de post infal·lible? 
Els de menjar i esdeveniments. M’agrada molt jugar amb els esdeveniments històrics o coses que passen a l’actualitat, i ningú més hi juga. Per exemple, amb la rave de Llinars o la presa de la Casa Blanca. Em va semblar una genialitat i estic esperant que passin coses per poder fer-ne més. Necessito una altra rave.


Fas tu sola els mems?
Sí, però si em quedo encallada pregunto als meus companys de pis que els tinc el cap menjat amb el tema. Però, per norma general, és tot molt meu i m’agrada que tot sigui meu. Encara que tardi més i digui “gilipollades”. Encara que faci una “merda”, almenys la faig jo.

Hi ha mems que t’hagin fet perdre seguidors?
Un que no va sortir, el del yate de C. Tangana. El tenia creat i no el vaig publicar perquè molta gent em va dir que no ho fes. Vaig reflexionar i al final vaig dir que tenien raó perquè no s’havia de blanquejar. Vaig rebre tant d’odi que vaig decidir no ficar-me en aquell merder.

Hi ha cap signe amb el qual mai t’equivoquis?
Aquari és un signe que, per la gent que he conegut i pel que sé, és molt difícil de conèixer en profunditat perquè són hermètics. Cada vegada que dic alguna cosa d’ells per les meves experiències, la gent aquari no se sent així. Per tant, el signe que menys els Aquari i el que més, els Escorpí. Els tinc a nivell 4.000 perquè em conec molt i els conec molt.

El teu entorn se sent interpel·lat alguna vegada pels posts que escrius?
A vegades els faig directament per certes amigues i em diuen que les estic descrivint literalment. Jo els contesto que ja ho sé, perquè són la meva musa. Però més enllà d'això, intento keep it cool. M’agrada inspirar-me en amics perquè ho sento més natural, l’altre és un copia i enganxa.


"Els posts de Charcastrology són molt meus i m'agrada que tot sigui meu"


Estàs farta que et facin llegir la carta astral de festa o quan coneixes gent nova?
Farta no, però hi ha moments en què vull parlar d’una altra cosa, si us plau. Quan ve algú que em reconeix, molt il·lusionat i em diu que li pregunti alguna cosa, com no li haig de dir? Si em ve amb els ulls brillants… Doncs clar que t’ho dic, carinyo. Puc entendre que la gent sigui borde, però quan venen de bon rotllo, parlem d’astrologia i després quedarà un record bonic.

El tema de l’astrologia surt molt en la teva vida?
Sí. Porto un any i mig amb Charcastrology i és una cosa que he relegat a la part professional. Quan estic normal en parlo menys, però quan surto de festa i conec gent nova, és inevitable.

El que coneixes sobre astrologia, ho apliques a les teves relacions del dia a dia?
Abans més, però ho he anat relegant perquè m’he anat cremant del tema. De fet, aquest era el meu monotema abans de començar amb el compte i a mesura que s’ha fet més professional, ho he relegat.

Hi ha alguna cosa més que et tingui farta de l’astrologia?
Em té bastant farta el hate, tant de la gent que no li agrada, com de la que li agrada molt i creu que m’estic rient de l’astrologia. La meva visió és molt esbiaixada i em quedo també amb les coses dolentes que rebo. De fet, amb Charcastrology vaig trigar molt a mostrar la meva cara perquè sé com és Internet i he rebut molts missatges. Puc entendre que et fiquis amb el meu contingut, però no et fiquis amb el meu físic.

Què et va fer sortir de l’anonimat?
Quan et fan entrevistes, mostres la cara i, un cop ja l’has mostrada, ja és igual. Si ja l’he mostrada una vegada, com si la mostro vint.


Quin signe... 

Seria el millor president?
Un Peixos com Pedro Sánchez no, no ho dic perquè sigui anti Pedro Sanchez, sóc antipeixos. No, és broma. Dins de tot el que és un president, Obama no va ser un mal president i era Lleó. Carismàticament i de senyor que no donava vergonya aliena, el pitjor és Bessons amb Trump com a exemple. No deixem que els Bessons arribin al poder.

T’emportaries a una illa deserta?
Capricorn perquè és gent que sap fer coses pràctiques, ser eficients. Potser ell em pot caçar un parell de porcs senglars que estiguin per l’illa.

Li demanaries els apunts de classe?
A Verge, perquè és Hermione de Harry Potter i Lisa Simpson. La típica Verge és gent que s’estressa molt, però que al final t’ho treu.

Trucaries per amagar un cadàver?
El fàcil seria Escorpí, però no perquè és molt emocional. Crec que Aquari, perquè sap mantenir secrets i la ment en fred.

Vas a sopar amb els teus amics i un paga, qui és l’últim en fer el Bizum?
Per experiència pròpia, els Càncer són els més 'rata' perquè és gent que es preocupa per l’estalvi i la llar. Després, Lleó et convidaria a una altra ronda perquè és el signe més generós.

És el primer a creure en l’horòscop?
El signe místic per antonomàsia és Peixos, perquè té molta sensibilitat amb aquestes coses.

Sempre desconfia de l’horòscop?
Taure, perquè són els més racionals i és gent que: tot el que sigui palpable i ja està.

És més probable que et deixi una setmana en llegit?
Els Sagitari són molt guais quan estàs amb ells i és gent molt divertida, però perquè et contestin el mòbil després de quatre mesos… És gent que no té el mòbil a sobre.

És més probable que et faci ghosting?
Bessons és l’amo del ghosting.

Podria servir per ser policia?
No, no, aquí sí que no. Millor que cap.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —