Buenos Aires
Per ACN
Publicat el 15 d’octubre 2020

Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a la Casa Buenos Aires a Vallvidrera aquest dijous al matí per desallotjar-la, però el desallotjament finalment s'ha aturat, segons ha informat la policia catalana, després que els agents s'hagin trobat amb una forta presència ciutadana. Els concentrats han alertat cap a les sis del matí de la presència de fins a una vintena de vehicles dels Mossos i s'han mantingut davant de l'edifici modernista, propietat de l'Església i ocupat fa un any, fins que s'ha confirmat l'anul·lació del desallotjament. 

El regidor de Drets i Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha criticat a les xarxes socials l'intent de desallotjament en considerar-lo "absurd", ja que ha assegurat que l'edifici "serà expropiat per l'Ajuntament i la propietat no té cap projecte per fer-hi". Més tard, Serra ha celebrat l'anul·lació i ha instat la propietat a "asseure's a negociar de nou".

"Un desallotjament cruel que posa en risc la funció social del projecte actual", havia afirmat inicialment Serra. En saber de la presència policial, el regidor havia exigit al Departament d'Interior que aturés el desallotjament perquè "no té cap sentit enviar antiavalots de matinada a assaltar un projecte comunitari de gran valor social per Vallvidrera i ciutat".

El regidor ha defensat que l'Ajuntament de Barcelona "ha fet la seva part" modificant el pla general metropolità per protegir l'edifici i adquirir-lo i ha instat a "preservar la funció comunitària" de la Casa Buenos Aires.

Sobre el desallotjament, Serra ha destacat que la forta presència ciutadana ha aconseguit aturar-lo i ha recordat que sempre ha demanat al Departament d'Interior que apliqui "criteris de proporcionalitat" i no enviï antiavalots contra veïns i famílies vulnerables.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —