Aturat el desallotjament "imminent" del taller del Sindicat de Manters i de l'espai La Caracola
Per ACN
Publicat el 09 d’octubre 2020

Finalment s'ha aturat el desallotjament dels tres locals al barri del Raval ocupats per diversos col·lectius socials. En concret, són el taller Top Manta del Sindicat de Manters, l'espai La Caracola —un refugi per a dones grans immigrants sense xarxa— i l'Espacio del Inmigrante —un espai d'acollida i acompanyament per a aquelles persones que es troben excloses—. 

Així ho ha anunciat el regidor de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, que explica que s'ha arribat a un acord d'última hora amb la propietat, CaixaBank, per evitar el desallotjament dels locals, que tenien data de desnonament oberta fins al 15 d'octubre.

Segons Serra, a iniciativa de l'Ajuntament s'ha acordat amb CaixaBank iniciar un procés de mediació d'un màxim de 45 dies per trobar una alternativa conjunta per reallotjar les persones en situació de vulnerabilitat que viuen als locals i alhora buscar un espai alternatiu per a la tasca social, per exemple, del sindicat.

"El que no acceptàvem era un acord en què fos l'Ajuntament l'únic que assumís la seva responsabilitat", ha dit Serra, que ha remarcat que l'acord "corresponsabilitza" tant el consistori com l'entitat financera. "Volem que La Caixa posi alternatives", ha apuntat. Segons ell, en cap cas s'entendria que els locals quedessin buits i tornessin a ser ocupats per activitats delictives, com havia ocorregut en el passat.

Per la seva banda, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha indicat que els locals són de gairebé 500 metres quadrats i durant anys han estat buits. "Fa mesos que estan ocupats per persones i col·lectius que treballen pel barri i omplen de vida uns locals que estarien buits únicament per especular amb ells", ha afegit.

Per això, ha dit, "el millor" que es pot fer és donar continuïtat als col·lectius i alhora atendre les persones vulnerables que hi viuen. "Portem mesos mediant amb La Caixa, s'ha accelerat tot plegat durant les últimes hores pel desnonament obert", ha matisat Rabassa.

Així, en definitiva, l'acord preveu buscar alternatives habitacionals pels veïns que viuen als locals i alhora trobar espais perquè els col·lectius desenvolupin la seva tasca social.

Resposta dels col·lectius

Lamine Sarr, membre del Sindicat de Manters, ha explicat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que l'ocupació del local on són ara responia a la "inseguretat" i les queixes dels veïns pels narcopisos. "Hem fet molts projectes, tallers, com cosir bates i mascaretes durant la pandèmia", ha remarcat Sarr, i assegura que ho han fet sense rebre "res" per part de les administracions. De cara el termini que s'obre ara per trobar alternatives, Sarr espera trobar una solució tots junts.

Per la seva banda, Adrián, de l'Espacio del Inmigrante, també ha destacat que durant la crisi els col·lectius han seguit funcionant i oferint menjar i assessorament als migrants. "Avui veiem que tota aquesta feina està reconeguda pel barri del Raval, que s'ha mobilitzat, però no per part de les institucions, que han estat absents fins al final", ha lamentat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —