Concert de Lina i Refree
Per ACN
Publicat el 05 de desembre 2020

El músic i productor Raül Refree i la cantant de fado Lina han reobert les portes de l'Auditori de Barcelona al públic amb el concert de presentació a la capital catalana del seu disc conjunt. Isabel Balliu, gerent de l'Auditori, ha destacat que és un dia d'alegria perquè tornen a obrir les sales després del darrer tancament. Aquesta setmana han ofert concerts escolars i avui, explica, han obert la Sala 2 Oriol Martorell "amb força públic, gairebé l'aforament permès complet". Balliu apunta que tal i com està el context actual, estan contents de poder obrir i oferir activitat al públic. 

Amb aquest concert, l'Auditori de Barcelona torna a omplir de públic les seves sales amb els aforaments permesos, i continua la seva activitat, que no s'ha vist mai interrompuda i s'ha pogut seguir, a porta tancada, a través de L'Auditori Digital. De fet, aquest concert s'ha pogut veure també en directe a través de la plataforma en línia de L'Auditori de Barcelona. 

Balliu explica que segueixen uns protocols i treballen perquè la cultura sigui segura pel públic i els artistes. "Això ens ha obligat a treballar amb la reprogramació d'alguns concerts, eliminar els entreactes i es regulen els fluxos d'entrades i sortides per garantir que l'estada del públic a casa nostra sigui segura", declara.

Un concert que és “una alegria”

Raül Refree admet que no sent una pressió diferent a la d'altres dies quan actua pel fet que sigui el concert de reobertura de l'Auditori. "La idea que es torni a obrir és una alegria i que s'inauguri amb nosaltres és tangencial, espero que sigui una línia ascendent i que no estiguem igual d'aquí dos mesos perquè serà un desastre", afegeix.  

Lina explica que al concert toquen el disc sencer, que es basa en l'essència de la música portuguesa, però canviant els instruments tradicionals que el caracteritzen pel piano i els sintetitzadors. "Fem junts el que sentim quan estem damunt de l'escenari i això és el que més m'agrada fer", assenyala Lina. Refree afegeix que el concert es basa en el disc i saben on comencen i on acaben, però no saben què passarà al mig. 

Refree va quedar impressionat per la veu de Lina després d'escoltar-la al Clube de Fado de Lisboa. Poc després es van citar en un estudi de gravació, on Refree va voler emmarcar "la força de la seva veu en núvols analògics". Apassionada de l'obra d'Amália Rodrigues, Lina ha seleccionat per aquest treball en comú alguns clàssics d'ella com a base del repertori.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —