Austràlia torna a cancel·lar el visat de Djokovic
Per EFE
Publicat el 14 de gener 2022

El ministre australià d'Immigració, Alex Hawke, ha cancel·lat aquest divendres per segona vegada el visat del tennista número 1 del món, el serbi Novak Djokovic, fet que obre la porta a la seva deportació.

"Avui he exercit el meu poder sota la secció 133C(3) de la Llei d'Immigració per cancel·lar el visat del Sr. Novak Djokovic basat en raons sanitàries i del manteniment de l'ordre per ser d'interès públic", ha assenyalat el ministre en un breu comunicat en remarcar que va sospesar "curosament" la informació proporcionada per les parts.

Djokovic va viatjar el 5 de gener a Melbourne amb una exempció mèdica que li permetia jugar a l'Open d'Austràlia sense estar vacunat, encara que després les autoritats de duanes li van cancel·lar el visat i el van detenir fins que dilluns una decisió judicial va donar la raó al tennista.

Es preveu que els advocats del serbi de 34 anys recorrin als tribunals aquesta decisió, que va sospesar errors i inconsistències en la declaració que va fer Djokovic per entrar a Austràlia, així com per contravenir les directrius d'aïllament per Covid-19 a Sèrbia, entre altres assumptes.

Djokovic havia declarat que no havia viatjat els últims 14 dies previs, però el cert és que s'havia desplaçat de Sèrbia a Espanya, mentre que al seu país d'origen va concedir una entrevista a un mitjà francès sabent que era positiu de Covid-19.

Djokovic va entrar la vigília al sorteig de l'Open d'Austràlia, que arrenca el pròxim dilluns, per jugar el seu primer matx contra el seu compatriota Miomir Kecmanovic, encara que se'n desconeix l'impacte si hi hagués una nova batalla judicial en el desenvolupament del torneig.

"El govern de (Scott) Morrison està fermament compromès amb la protecció de les fronteres d'Austràlia, especialment en relació amb la pandèmia de Covid-19", ha dit Hawke per justificar la mesura adoptada després que el Tribunal del Circuit Federal ordenés la posada en llibertat del tennista dilluns passat.

Aquest jutjat va considerar que la cancel·lació del visat de Djokovic poques hores després de la seva arribada al país, fet que va motivar la seva detenció, no va respectar l'"equitat processal" del tennista número 1 del món, que busca obtenir el seu desè títol de l'Open d'Austràlia i convertir-se en el tennista rècord de la història amb 21 Gran Slams.

Austràlia, que celebra eleccions aquest any, lluita contra un repunt de casos de Covid-19, que han passat de menys de 2.000 contagis diaris al desembre a gairebé 150.000 aquesta setmana, enmig de l'escassetat de productes pels contagis entre treballadors essencials.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —