L'APttCB demana al Govern una nova convocatòria que permeti la presentació massiva de sol·licituds
Per ACN
Publicat el 11 de novembre 2020
Temps de lectura 4 minuts

L'Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB) ha qualificat de "desastrosa" la gestió de les ajudes als autònoms per part de la Generalitat. "El fet d'aconseguir sol·licitar aquest ajut era com una loteria. El sistema estava totalment bloquejat. La possibilitat de poder presentar sol·licituds era absolutament aleatòria i no permetia realitzar les corresponents entrades", ha assegurat la vicepresidenta de l'APttCB, Montse González.

Des de l'Associació Professional de Tècnics Tributaris es planteja al Govern l'ampliació de la partida pressupostària i tornar a obrir una nova convocatòria, però amb unes característiques tècniques que permetin la presentació massiva de sol·licituds.

"Des d'ahir dilluns els despatxos d'assessors fiscals i tècnics tributaris han dedicat els seus esforços per intentar tramitar les sol·licituds dels seus clients, en la gran majoria dels casos sense èxit", ha apuntat González.

"Han topat amb problemes de tipus tècnic i, finalment, el dimarts al matí a través d'un tuit, s'han assabentat de la finalització de la tramitació en exhaurir-se els fons destinats", ha lamentat la vicepresidenta de l'APttCB, que considera que la xifra de 10.000 autònoms agraciats és insuficient. "És una xifra molt minsa per donar cobertura als més de 500.000 autònoms que hi ha a Catalunya", assenyala Montse González.

Per tot plegat, des de l'Associació Professional de Tècnics Tributaris s'ha traslladat a la Direcció General de Tributs "el sentiment d'impotència dels despatxos professionals davant aquesta situació i davant el fet que els serveis informàtics de la Generalitat no hagin pogut organitzar les eines necessàries per assolir aquesta quantitat de peticions".

Segons els professionals de l'assessorament fiscal i tributari hi ha empresaris que ho estan passant "realment malament" i que se'ls ofereixi uns ajuts perquè després no hi puguin accedir pot resultar "contraproduent i provocar molta frustració".

Reaccions a la xarxa

Les queixes dels autònoms no s'han fet esperar a les diferents xarxes socials. Destaca la iniciativa Revolta dels Autònoms per, segons diuen, "aturar el tracte denigrant per part del govern". Per mobilitzar-se han redactat un manifest i demanen a la gent adherir-se a través de Telegram des d'on articularan les diferents accions que volen dur a terme.  

El manifest de La Revolta dels Autònoms exigeix:

1. Dimissió immediata dels dos consellers involucrats, Chakir El Homrani i Jordi Puigneró.

2. Fi de les baralles infantils en nom nostre als partits del govern per espolsar-se les responsabilitats, per exemple, en l'Estat.

3. Distribució d'ajuts atenent a criteris redistributius que posin l’èmfasi en la necessitat i no en criteris propis de la llei de la selva.

4. L’augment de recursos destinats a aquests ajuts.

5. Simplificar el procés de justificació dels ajuts: l'administració té les nostres dades sense necessitat que les tornem a facilitar i sempre es pot demanar documentació addicional a posteriori. Així ho han fet a Alemanya o els EUA

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —