Casado
Per ACN
Publicat el 21 de febrer 2022

El president del partit, Pablo Casado, ha evitat avui adoptar l'"última decisió" que li demanaven els barons del PP, però s'ha vist forçat a convocar per dilluns vinent la Junta Directiva Nacional, el màxim òrgan del PP format per 550 càrrecs del partit - tota la cúpula, diputats, alcaldes, càrrecs provincials del partit- que pot decidir si se celebra un congrés extraordinari per rellevar la direcció. És l'acord que ha adoptat per unanimitat amb els membres del seu equip per rebaixar la pressió dels barons, que s'han alineat per reclamar un relleu a la direcció del partit.

L'encara president del PP ha optat per aquesta sortida després d'una reunió amb el seu Comitè de Direcció que ha durat vuit hores i mitja. Casado provarà de lliurar la batalla dilluns per evitar la convocatòria del Congrés extraordinari.

El seu objectiu és que els crítics no aconsegueixin les 2/3 parts de la Junta Directiva Nacional que necessiten per forçar el Congrés. Té a favor seu que bona part són càrrecs orgànics del partit designats per la direcció actual.

La pressió dels barons

Amb tot, en les últimes hores Casado ha anat perdent aliats. A primera hora del matí, el portaveu de la direcció i alcalde de Madrid José Luis Martínez-Almeida, feia pública la seva decisió de no continuar com a portaveu. Almeida no ha assistit tampoc a la reunió d'aquest dilluns de Génova.

Al llarg del dia els barons també li han assenyalat la porta de sortida. Alberto Núñez Feijóo, Alfonso Fernández Mañueco i també d'Isabel Díaz Ayuso li han reclamat que plegui i es convoqui un congrés extraordinari.

S'hi ha sumat veus del mateix Comitè de Direcció com la presidenta del Comitè Electoral, Belén Hoyo, i de diversos vicesecretaris, que segons la Cadena Ser i El Periódico de España han amenaçat de dimitir si no cessa el seu número dos, Teodoro García Egea, i convoca el màxim òrgan del partit per elegir nova direcció.

Mentrestant, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha mantingut la seva ofensiva contra la direcció aquest dilluns en un acte a Boadilla del Monte on ha tornat a acusar Casado d'haver-la atacat per mitjà de la seva família. Segons Ayuso, "la situació és insostenible" i "cada dia que passa el PP va a pitjor". Cal, ha dit, "un gir absolut".

Alberto Núñez Feijóo li ha demanat aquest dilluns que adopti una "última decisió" per treure el PP de la situació de "col·lapse", i Alfonso Fernández Mañueco ha reclamat una solució "ràpida, immediata i eficaç".

Fonts del PP de Galícia han confirmat aquest dilluns els contactes entre Feijóo i la presidenta de la Comunitat de Madrid, que segons una informació d'El Periódico van concloure que Casado ha d'abandonar la direcció de la formació.

La Vanguardia ha fet públic que Ayuso, Feijóo, Mañueco i el president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, s'han aliat per demanar la sortida de Casado.

Paral·lelament ha circulat un manifest impulsat des d'alguns perfils de Twitter de dirigents gallecs que demana una convocatòria urgent del Comitè Executiu per designar una direcció provisional fins que se celebri el congrés extraordinari.

Ayuso lliurarà a la Fiscalia la informació del contracte del seu germà

Díaz Ayuso, ha insistit que "el seu compromís està i seguirà estant a la Comunitat de Madrid", i ha llançat de nou dures crítiques al líder del PP, Pablo Casado, a qui ha acusat d'haver desplegat un "atac polític cruel" contra ella. "Madrid va bé, i quina pena haver de suportar aquesta situació", ha afegit.

Ayuso ha anunciat que malgrat que l'han "arrossegat maliciosament" a la Fiscalia, ella enviarà al ministeri Públic "tota la relació de documents disponibles" sobre el contracte del seu germà Tomás, que va permetre "portar material quan els mercats estaven sense abastiment i la compra centralitzada del govern espanyol fracassava".

La presidenta madrilenya ha denunciat de nou que és víctima d'un "atac polític cruel" on li han negat "la presumpció d'innocència" i on "m'han pretès implicar en corrupcions i males pràctiques". I ha insistit que ella va tenir coneixement del contracte del seu germà un any i mig després que se signés, perquè "ningú del meu consell va intervenir en l'adjudicació".

També ha reiterat que ella ha estat víctima de múltiples intents de "desacreditar la seva imatge". "M'han atacat tant a mi com a l'honorabilitat del meu govern, però això és part de la política", però "si seguim amb aquestes pràctiques ningú voldrà venir a treballar en política perquè es destrossen famílies sense proves".

Ayuso, que ha definit la situació com a insostenible, ha aposta perquè la crisi del PP "acabi aviat". "Ens estem dessagnant", ha confessat, "cada dia que passa ens enfonsem a les enquestes". A més, ha  afirmat que "el perjudici que s'ha generat a la Comunitat de Madrid no pot quedar gratuït". Ha denunciat que s'estan explicant als mitjans de comunicació "mitges veritats" sobre la seva família. "El que ha passat és molt greu i algú haurà de dir què ha passat i adoptar responsabilitats".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —