La presidenta de Madrid ha donat suport al candidat del PP, Alejandro Fernández, qui retreu al Govern afluixar les restriccions per motius electorals
Publicat el 11 de febrer 2021

El Partit Popular vol deixar enrere els pitjors resultats de la seva història a Catalunya, obtinguts als comicis del 2017. Una de les cares visibles del partit i presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assistit a un acte del PP Català a Barcelona per refermar la fórmula política d’Alejandro Fernández de cara a les eleccions del 14-F. Però també per reivindicar que Madrid ha pres el lideratge econòmic a Catalunya, que, segons Ayuso, ha quedat “al servei del 3% i al pujolisme“. 

“Catalunya ja no és l’enveja de ningú”. Aquestes han estat les paraules de Díaz Ayuso en l’inici d’un acte efímer, sense parroquians i amb poca representació del Partit Popular. Ha carregat contra el procés i ha asseverat que la “independència és un malson”. Creu que aquells que la defensen són “independentistes abans que catalans”, i ha afirmat que se’ls permet “delinquir mentre els altres han d’acotar el cap”. Tot apuntant que “les aules catalanes manipulen els alumnes”, ha anunciat que Madrid homenatjarà amb una biblioteca al seu nom l'advocat de l'Estat que va denunciar la immersió lingüística, Severo Bueno.  

Díaz Ayuso també ha llançat un dard enverinat contra Pedro Sánchez que, segons la líder madrilenya, empara l’independentisme. La presidenta de la comunitat, així, ha esborrat de l’equació constitucionalista els socialistes que, tal com rebla, “sempre que poden donen els seus vots a l’independentisme”. A qui sí que ha inclòs en la defensa de la Constitució és l’extrema dreta de Vox.

Això, l’endemà que el candidat del PP, Alejandro Fernández, mostrés un to especialment bel·ligerant amb l’extrema dreta al debat electoral de TV3. Malgrat sortir-ne reforçat, Fernández ha participat en el míting assumint un paper secundari. En breus minuts, el candidat a la presidència de la Generalitat ha criticat, sorneguer i sense papers, la gestió de la pandèmia a la Generalitat de Catalunya, sobretot per flexibilitzar les restriccions. “Ara que ha arribat la campanya electoral han vist la llum i han fet una mica d’Ayuso, no fos cas que perdessin els vots”, ha expressat.

“El Govern ha assenyalat i estigmatitzat uns sectors que havien fet inversions molt importants per garantir la salut dels seus clients; els estan destrossant la vida”, ha exclamat Fernández. Per revertir aquesta situació, ha tret a passejar les seves propostes econòmiques. Ha anunciat un pla de rescat als sectors més afectats per la pandèmia, així com la reducció de tres punts de l’IRPF i la supressió de l’impost de successions. “No us prometem cap revolució ni utopia, això ho deixo a altres ideologies, però sí gent propera amb tots vosaltres”, ha conclòs. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —