Bárcenas
Per ACN
Publicat el 03 de febrer 2021

L'extresorer del PP, Luís Bárcenas, ha enviat un escrit a la Fiscalia Anticorrupció, en el qual confessa que el partit tenia una caixa B de la qual l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, n'era "perfecte coneixedor". "Des de l'any 1982 va existir institucionalitzat un sistema de finançament del Partit Popular amb percepcions en B que es realitzaven a través de donatius", afirma en l'escrit al qual ha tingut accés l'ACN. Bárcenas afirma que "de totes aquestes actuacions, n'era perfecte coneixedor Mariano Rajoy, fins al punt que a principis del 2009 vam tenir una reunió al seu despatx, en què li vaig mostrar els papers d'aquesta comptabilitat B".

Bárcenas relata que Rajoy va acabar destruint la documentació a la màquina destructora de papers. L'extresorer ho explica a l'escrit del qual es va guardar una còpia, un fet que Rajoy desconeixia. En l'exercici del 2007, la comptabilitat paral·lela tenia uns ingressos anotats de 500.000 euros; en l'exercici del 2008 d'una mica més d'un milió d'euros, dels quals el voltant de 900.000 euros es van destinar a la remodelació de la seu del PP al carrer Gènova de Madrid.

"Aquests fons es nodrien amb caràcter general de donatius o aportacions efectuades per persones relacionades amb empreses beneficiàries d'importants adjudicacions públiques", diu Bárcenas. Els donatius es feien en metàl·lic a l'extresorer Álvaro de Lapuerta, a qui descriu com a "persona de la màxima confiança del partit".

Pagament de complements salarials
Amb la caixa B també es van pagar complements salarials a Mariano Rajoy, Dolores de Cospedal, Federico Trillo, Pío García Escudero, Francisco Álvarez Cascos, Ángel Aceves, Javier Arenas, Rodrigo Rato i Jaime Ignacio del Burgo.

Justifica la confessió
Bárcenas expressa la voluntat de col·laborar amb la justícia i diu que anteriorment va ser "ingenu" perquè va "donar per bona la promesa del PP" de què la seva dona, Rosalía Iglesias, no entraria a la presó. També diu que va rebre pressions perquè no parlés i no taqués "el bon nom" del que era el seu partit. Bárcenas afirma al text que és conscient dels errors que ha comès.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —